21 Ekim 2021 Perşembe

EZAN DUASI OKUYANA ŞEFAAT HELÂL OLUR


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : لَوْ يَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِي النِّدَاءِ وَالصَّفِّ الْأَوَّلِ ثُمَّ لَمْ يَجِدُوا إِلَّا أَنْ يَسْتَهِمُوا عَلَيْهِ لَاسْتَهَمُوا.( ق)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  إنسانلر ، أزان اوقومانين و ( نماز إيجن ) إلك صفتا ير آلمانين ثوابنى بلسلردى ، صكره ( بونلرى يابمق إيجن ) قرا جكمكدن باشقه جاره بولاماسالردى ـ ألبتده قرا جكرلردى . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   İnsanlar, ezan okumanın ve (namaz için) ilk safta yer almanın sevabını bilselerdi, sonra (bunları yapmak için) kura çekmekten başka çare bulamasalardı, elbette kura çekerlerdi.”

(Müttefekun aleyh)

Hicrî:   15   Rebiulevvel   1443    Fazilet Takvim

 

EZAN DUASI OKUYANA ŞEFAAT HELÂL OLUR

 

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurdular:

Müezzini işittiğinizde onun söylediklerini söyleyin, ondan sonra da bana salevât getirin. Çünkü kim bana bir salevât getirirse Allâhü Teâlâ, ona on defa rahmet eyler. Sonra benim için Vesîle’yi isteyin! Zira o cennette bir makam olup, ancak Allâhü Teâlâ’nın mümin kullarından birine yaraşır. O kul da ben olmak isterim. Kim benim için Vesîle’yi isterse ona şefaatim helâl olur.”

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem  şöyle buyurdular: “Her kim ezanı işittiğinde şu duayı okursa, kıyamet gününde ona şefaatim helâl olur:

 Allâhümme Rabbe hâzihi’d-da‘veti’t-tâmmeh, ve’s-salâti’l-kâimeh, âti Muhammedeni’l-vesîlete ve’l-fazîleh, veb‘ashü makâmen mahmûdenillezî veattehû, inneke lâ tuhlifü’l-mî‘âd.”

Manası: “Ey bu davetin ve kılınmak üzere bulunan namazın Rabbi olan Allâhım! Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’e (s.a.v.) vesileyi ve fazileti ver. Onu, kendisine vaad eylemiş olduğun ‘Makâm-ı Mahmûd’a eriştir. Şüphe yok ki sen, vaadinden asla dönmezsin.”

 

MUTFAĞIMIZ…Ayva Tatlısı (6 Kişilik)

 

Malzemeler: 3 adet büyük boy ayva, yarım limon, 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın, 6 adet karanfil.

Yapılışı: Ayvaların kabukları soyulur (soyulmasa da olur), ortadan ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkarılıp bir kenara ayrılır. Ayvalar, iç kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizilir ve üzerlerine birer kaşık şeker serpilir. Aralara ayva çekirdekleri ve karanfiller ile ikiye kırılan çubuk tarçın konulur.

Tencereye, ayvaların üzerini geçecek kadar su ilave edilir, limon sıkılır ve ayvalar, pembeleşinceye kadar kısık ateşte 35-45 dk. kaynatılır. Ocaktan alınıp soğuduktan sonra ikram edilir. -Arzu edilirse- üzerine ceviz, Antep fıstığı veya Hindistan cevizi eklenebilir.

Hicrî:   15   Rebiulevvel   1443    Fazilet Takvim

 

 SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder