11 Ekim 2021 Pazartesi

HAZRET-İ HASAN ve HAZRET-İ HÜSEYİN CENNETTEDİR


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : أَدِّبُوا أَوْلَادَكُمْ عَلَى ثَلَاثِ خِصَالٍ: حُبِّ نَبِيِّكُمْ وَحُبِّ أَهْلِ بَيْتِهِ وَ قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ. (الجامع الصغير)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  أولاتلرينزى أؤج حصلت أؤزرينه أدبلنديرين : بيغمبرينزى سومك ، أهل بيت ، نى سومك وقرآن كريم اوقومق  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Evlatlarınızı üç haslet üzerine edeplendirin: Peygamberinizi sevmek, Ehl-i Beyti’ni sevmek ve Kur’ân-ı Kerîm okumak.”

(Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr)

Hicrî:   05   Rebiulevvel   1443    Fazilet Takvim

 

HAZRET-İ HASAN ve HAZRET-İ HÜSEYİN CENNETTEDİR

 

Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem Hazretleri, torunları Hasan ve Hüseyin radıyallâhü anhümâ omuzlarında olduğu hâlde mescide geldi, ayakta iken Sahâbe-i Güzîn Hazretlerine:

Ey Müslümanlar topluluğu! Dede ve nine cihetinden, insanların en şereflilerinin kimler olduğunu size haber vereyim mi?” buyurdular.

Ashâb-ı Kirâm: “Buyurun yâ Resûlallah!” dediler.

Hasan ve Hüseyin’dir ki dedeleri, peygamberlerin sonuncusu olan Resûlullah, nineleri ise cennet hanımlarının efendisi olan Hatîce binti Huveylid’dir.” buyurdular.

Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem sonra, “Dayı ve teyze cihetinden en faziletli olanların, kimler olduğunu size haber vereyim mi?” buyurdular.

Ashâb-ı Kirâm “Kimdir yâ Resûlallah?” dediler.

Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem “Hasan ve Hüseyin’dir ki dayıları Kâsım bin Resûlullah’tır ve teyzeleri Zeyneb binti Resûlullah’tır.” buyurdular.

Resûlullah (s.a.v.): “Amca ve hala cihetinden en şerefli kimlerdir, size haber vereyim mi?” buyurdular.

Ashâb-ı Kirâm “Kimdir yâ Resûlallah?” dediler.

Buyurdular ki: “Hasan ve Hüseyin’dir ki amcaları Câfer-i Tayyâr ve halaları Ümmühanî binti Ebû Tâlib’dir.” buyurdular.

Sonra Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular: Allâhım! Muhakkak sen biliyorsun ki; Hasan ve Hüseyin cennettedir. Amcaları cennettedir. Teyzeleri cennettedir. Onları sevenler cennettedir. Onlara buğzedenler ise cehennemdedir. (Rıdvânullâhi Teâlâ Aleyhim Ecmain.)

 

ATALAR SÖZÜ:

 

Cömertin bir akçesi, cimrinin hazinesinden bereketlidir.

Dost bin de olsa azdır, düşman bir de olsa çoktur.

• Kılavuzsuz yola çıkan, yolunu şaşırır.

Hicrî:   05   Rebiulevvel   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder