6 Ekim 2021 Çarşamba

BİZE DÜŞEN, ALLÂH’A KULLUK ETMEK


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ الْاِسْلَامَ نَظِيفٌ فَتَنَظَّفُوا فَإِنَّهُ لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ إِلَّا نَظِيفٌ. (كنز)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  محقق إسلام ( يك بتون أمر ، نهى وآدابى ، ظاهر و باطنى ) تمز ( لمك إيجن ) در . أؤيليسه سزده ( بونلره اويارق ، ماتده تا و معنا ) تمزلنين . زيرا جنته ، آنجق تمز الانلر كيرر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Muhakkak İslâm(ın bütün emir, nehiy ve âdâbı, zâhir ve bâtını) temiz(lemek için)dir. Öyleyse siz de (bunlara uyarak, maddeten ve manen) temizlenin. Zira cennete, ancak temiz olanlar girer.”

(Kenzü’l-Ummâl)

Hicrî:   29   Safer    1443    Fazilet Takvim

 

BİZE DÜŞEN, ALLÂH’A KULLUK ETMEK

 

Abbâsî halifelerinden Hârûn Reşîd zamanında yaşamış velî bir zât olan Behlûl Dânâ’nın (v. 805 -H. 190) herkese ders olacak hikmetli sözleri çok meşhurdur.

Seriyyü’s-Sekatî (k.s.) şöyle anlatıyor: “Bir gün kabristana gitmiştim. Orada Behlûl Dânâ’yı (k.s.) gördüm. Oturmuş toprakla uğraşıyordu. ‘Sen burada ne yapıyorsun?’ dedim ‘Ben burada öyle bir topluluğun yanındayım ki bana hiç eziyet vermezler, yanlarından ayrılsam benim gıybetimi yapmazlar.’ diye cevap verdi.

Ey Behlül! Ekmek çok pahalılaştı, sen böyle nasıl oturabiliyorsun?’ diye sorduğumda bana, ‘Vallahi, bir parça ekmeğin değeri, bir altın olsa bile aldırış etmem. Bize düşen, emrolunduğumuz gibi Allâh’a kulluk etmektir. Rabbimiz vaad buyurduğu üzere bize rızkımızı verir.’ Böyle deyip kalktı, giderken de şunları söyledi:

Ey dünyayı ve dünya lezzetlerini temenni eden,

Bu lezzetlerden dolayı gözüne uyku girmeyen kişi!

Ömrünü elde edemeyeceğin bir şey uğrunda tüketmişsin.

Huzûruna çıktığın vakit, Rabbine ne diyeceksin?”

 

REBÎULEVVEL AYI

 

Yarın idrâk edeceğimiz Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyayı şereflendirdikleri aydır.

Bu ayın 12’sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salevâtlar) okunmalıdır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

 

REBÎULEVVEL AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1443 yılı Rebîulevvel ayı ictimâı 6 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 14.05’tedir.

Ru’yet ise 7 Ekim Perşembe, Türkiye saati ile 02.55’tedir.

Hilâl’in görüldüğü yerler: ABD, Kosta Rika, Meksika, Honduras, Büyük Okyanus, Galapagos ve Havai Adaları. Hilâl; Türkiye, Almanya, Avusturya ve Arap Yarımadası’ndan görülemeyecektir.

Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 7 Ekim Perşembe günü de Rebîulevvel ayının 1. günüdür.

Hicrî:   29   Safer    1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder