10 Ekim 2021 Pazar

HAZRET-İ HASAN VE HAZRET-İ HÜSEYİN


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : الْحَسَنُ وَالْحُسَيْنُ سَيِّدَا شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ. (ت)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  حسن وحسين ، جنت أهلنين كنجلرينك أفنديلريدر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Hasan ve Hüseyin, cennet ehlinin gençlerinin efendileridir.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:   04   Rebiulevvel   1443    Fazilet Takvim

 

HAZRET-İ HASAN VE HAZRET-İ HÜSEYİN

 

İbn-i Abbas (r. anhümâ) Hazretlerinden şöyle rivâyet olundu: “Ben, Resûlullah (s.a.v.) Hazretlerinin huzurunda idim. Hz. Fâtıma (r. anhâ) ağlayarak geldi. Peygamberimiz (s.a.v.), “Baban sana feda olsun, neden ağlıyorsun?” buyurdular.

Hz. Fâtıma, “Ey babacığım! Hasan ve Hüseyin evden çıkıp gittiler. Nerede olduklarını bilemiyorum, bulamadım. Ben ne yapacağım şimdi?” dedi.

Resûlullah (s.a.v.) Hazretleri: “Yâ Fâtıma, ağlama! Allâhü Teâlâ Hazretleri, onlara, benden ve senden daha lütufkârdır” dedi ve ellerini kaldırıp şöyle dua etti:

Allâhım! Onları muhafaza et ve selâmete erdir.” Hemen o anda Cebrâil aleyhisselâm gelip:

Yâ Resûlallah! Hiç üzülmeyiniz ki, onlar Neccaroğulları’nın avlusunda uyuyorlar, emniyetteler. Allâhü Teâlâ, onları korumaları için melek vazifelendirmiştir.” dedi.

Resûlullah (s.a.v.) Hazretleri, Ashâbı ile beraber oraya gitti. Melekler, kanatlarını onlara örtü ve döşek edip hizmetleriyle meşguldüler. Peygamber Efendimiz eğilip onları öptü ve uyandırdı. Daha sonra Hazret-i Hasan’ı sağ kucağına, Hazret-i Hüseyin’i de sol kucağına aldı.

Ebûbekir (r.a.): “Yâ Resûlallah, birini bana ver, ben götüreyim de yükünüz hafiflesin.” dedi.

Hazret-i Resûl-i Ekrem (s.a.v.): “Ey Ebûbekir! Onları taşıyan zat ne güzeldir ve onlar da taşınacak ne güzel kimselerdir. Babaları da bu ikisinden daha hayırlıdır.” buyurdular.

 

TASARRUF TEDBİRLERİ

 

Kışa girmeden ısınma maksatlı kullanılan soba, klima vb. cihazlar kontrol edilmeli ve gerekli bakımları yaptırılmalıdır.

Evde termometre bulundurulmalıdır. Oda sıcaklığı (21 ile 24 derece arası) yeterli seviyeye geldiğinde, kombi kısılmalı veya kapatılmalıdır.

Evde kışlık elbiseler giyilmeli ve oda sıcaklığı çok yükseltilmemelidir.

Kışın, oda kapıları kapalı tutularak, sıcaklığı muhafaza etmeye itina göstermelidir.

Hicrî:   04   Rebiulevvel   1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder