30 Eylül 2021 Perşembe

İLİM MECLİSİNDE BULUNMANIN FAZİLETİ


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : عَلَيْكَ بِمَجَالِسِ أَهْلِ الذِّكْرِ وَإِذَا خَلَوْتَ فَحَرِّكْ لِسَانَكَ مَا اسْتَطَعْتَ بِذِكْرِ اللهِ وَأَحِبَّ فِي اللهِ وَأَبْغِضْ فِي اللهِ. (هب)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  يمكنزى ( براز ) صوغوطون ( جوق صجاق يمين ) كى سزين إيجن اونده بركت قلنسين  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   (Ey Ebû Rezîn) zikir ehlinin meclislerine devam et. Yalnız kaldığın zaman gücün yettiği kadar Allâhü Teâlâ’nın zikri ile lisânını hareket ettir. Allah için sev ve Allah için buğz et.”

(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)

Hicrî:   23   Safer    1443    Fazilet Takvim

 

İLİM MECLİSİNDE BULUNMANIN FAZİLETİ

 

Fakîh Ebû’l-Leys es-Semerkandî (rah.) şöyle buyurdu: “Her kim bir âlimin yanına varsa ve onunla beraber otursa her ne kadar ilim öğrenmeye gücü yetmese de onun için yedi şey vardır:

Talebelik faziletine erişmiş olur.

Onun yanında oturduğu müddetçe günahlardan ve hatalardan uzak durur.

Evinden çıktığı andan itibaren ilim meclisine ulaşana kadar üzerine rahmet iner

İlim meclisinde oturduğu zaman âlimler üzerine inen rahmet, sohbet bereketi ile o kimseye de isabet eder

Dinlemeye devam ettiği müddetçe kendisine sevap yazılır.

Melekler, ilim talebelerinin üzerine kanatlarını gererler, orada bulunduğu için o kimse üzerine de kanatlarını gererler.

Gelip giderken attığı her adım günahlarına keffâret ve derecesinin yükselmesine sebep olur, sevaplarını ziyadeleştirir.

Bu sayılanlar ilim meclisinde bulunup bir şey öğrenemeyen içindir. Bir şeyler öğrenenlere daha nice nice ikramlar vardır.

 

MUTFAĞIMIZ….Tavuklu Buhara Pilavı

 

Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, yarım kg. tavuk eti, 1 fincan çam fıstığı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet havuç, 1 çay bardağı bezelye, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 su bardağı su.

Yapılışı: Pirinç, 15 dk. tuzlu ılık suda bekletilir, yıkanır ve süzülür. Tereyağı eritilir. Dolmalık fıstıklar eriyen yağda kavrulur ve pirinç de ilave edilir. Pirinç kavrulunca tuz eklenerek biraz karıştırılır. Tavuk eti bir tencerede haşlanır, sonra didiklenerek derin bir tencerenin dibine yayılır. Üzerine küp küp doğranmış havuçlar ve bezelyeler eklenir, tuz ve karabiber serpilir. En üste kavrulmuş pirinç ve çam fıstıkları ilave edilir. Haşlanan tavuğun suyundan iki su bardağı su ilave edilir. Suyu çekilinceye kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatılır. Suyunu çekince altı kapatılır ve 15 dakika dinlendirildikten sonra ikram edilir.

Hicrî:   23  Safer    1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder