28 Eylül 2021 Salı

NAMAZLARDAN SONRAKİ TESBİHİN FAZİLETİ


 

أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : كَانَ إِذَا سَمِعَ صَوْتَ الرَّعْدِ وَالصَّوَاعِقِ قَالَ اَللّٰهُمَّ لَا تَقْتُلْنَا بِغَضَبِكَ وَلَا تُهْلِكْنَا بِعَذَابِكَ وَعَافِنَا قَبْلَ ذٰلِكَ. (ت)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  كوك كورلمسى ويلدرم سه سى إشتديكى زمان شويله دعا أدردى : اَللّٰهُمَّ لَا تَقْتُلْنَا بِغَضَبِكَ وَلَا تُهْلِكْنَا بِعَذَابِكَ وَعَافِنَا قَبْلَ ذٰلِكَ . " معناسى : اللهم ! غضبنله بزم جانمزى آلما ، عذابنله بزى هلاك أيلمه و عذابين كلمدن أؤنجه بزه عافيت ور  . "

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) gök gürlemesi ve yıldırım sesi işittiği zaman şöyle dua ederdi:    Allâhümme lâ taktülnâ bi-ğazabike velâ tühliknâ bi-azâbike ve âfinâ kable zâlike.” Manâsı: Allâhım! Gadabınla bizim canımızı alma, azâbınla bizi helâk eyleme ve azâbın gelmeden önce bize afiyet ver.

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:   21   Safer    1443    Fazilet Takvim

 

NAMAZLARDAN SONRAKİ TESBİHİN FAZİLETİ

 

Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) muhâcirlerin fakirleri: (Yâ Resûlallâh!) mal ve mülk sahipleri en yüksek dereceleri ve dâimî nimet(lere ermek fazilet ve saadetin)i alıp gittiler. Hem bizim kıldığımız gibi onlar da namaz kılıyorlar, bizim tuttuğumuz gibi onlar da oruç tutuyorlar. Hem de onların fazla malları var, onunla haccediyorlar, umre yapıyorlar, cihâd ediyorlar, sadaka veriyorlar.” dediler.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:

Size bir şey bildireyim ki siz onu yaptığınız takdirde hem (bu hususta) sizi geçmiş olanlara yetişebilesiniz, hem de sizden sonraya kalanlardan hiçbir kimse size yetişemesin ve bulunduğunuz cemâat (topluluk) içinde en hayırlı siz olasınız. Ancak (onlardan size tavsiye ettiğim amelin) aynısını yapan hâriç:

Her farz namazdan sonra otuz üçer kere tesbîh (Sübhânallah), tahmîd (Elhamdülillâh) ve tekbîr (Allâhü Ekber) okursunuz.” buyurmuşlardır.

Fakirler, Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) kendilerine öğrettiğini yaptılar. Derken zenginlere de yaptıklarını haber verdiler. Zenginler de aynısını yaptılar. Ashâbın fakirleri, Resûlullâh’a (s.a.v.) gelip bunu haber verdiler ve:

Bizim bu kardeşlerimiz, bizim yaptığımızı da yapıp söylüyorlar’ dediler. Bunun üzerine Resûlullâh (s.a.v.):

Bu dediğiniz Allâhü Teâlâ’nın bir fazlı ve ihsanıdır ki dilediğine verir. Ey fakirler cemâati! Müslümanların fakirlerinin zenginlerinden âhiret günü ile yarım gün, yani beş yüz yıl evvel cennete girmeleri sizi sevindirmez mi?” buyurdular.

 

SAFERU’L-HAYR

 

Bu hayırlı ayın son çarşamba gecesi veya günü, semâvî ve arzî âfetlerden muhafaza olunmak için iki rekât namaz kılınır. Her rekâtte 1 Fâtiha, 11 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazdan sonra da en az 11 İstiğfâr ve 11 Salât-ı Münciye okunup dua edilir.

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neş.)

Hicrî:   21  Safer    1443    Fazilet Takvim

 

 SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder