22 Eylül 2021 Çarşamba

GECE İBADETİ

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ أَفْضَلَ الْاِيمَانِ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّ اللهَ مَعَكَ حَيْثُمَا كُنْتَ. (طس)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  محقق إيمانين أن فضيلتلى ( مرتبسى ) ، نره ده اولورسان اول ، الله تعالى نين سننله برابر اولديغونى ( سنى كوروب كوزتديكنى ) بلمندر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Muhakkak imanın en faziletli (mertebesi), nerede olursan ol, Allâhü Teâlâ’nın seninle beraber olduğunu (seni görüp gözettiğini) bilmendir.”

(Taberânî, el-Mu’cemü’l-Evsat)

Hicrî:   15   Safer    1443    Fazilet Takvim

 

GECE İBADETİ

 

Süfyân-ı Sevrî rahimehullâh şöyle buyurdu: “Muhakkak Allâhü Teâlâ, seher vaktinde esen bir rüzgâr yaratmıştır. Bu rüzgâr, zikredenlerin zikirlerini ve istiğfar edenlerin istiğfarlarını Hazret-i Allâh’a ulaştırır.”

Gecenin ilk vaktinde Arş-ı Âlâ’nın altından bir münâdî şöyle nidâ eder: ‘Kalkın! Ey Allâh’ın âbid kulları.’ Bu nidâyı duyanlar kalkarlar ve Hazret-i Allâh’ın dilediği kadar namaz kılarlar.

Gecenin orta vaktinde yine bir münâdî şöyle nidâ eder: ‘Kalkın! Ey Allah’tan korkan kullar!’ Bu nidâyı duyan müttakî kullar kalkıp sabaha kadar namaz kılarlar.

Seher vakti olunca yine bir münâdî şöyle nidâ eder: ‘Kalkın! Ey Allâh’ın çokça istiğfar eden kulları!’ Bu nidâyı duyanlar da kalkıp istiğfar ederler.

Sabah namazı vakti olduğu zaman bir münâdî de şöyle nidâ eder: ‘Kalkın! Ey gâfiller!’ Bunu duyan sair kullar da ölülerin kabirlerinden kalkıp mahşer yerine gittikleri gibi sabah namazı için yataklarından kalkarlar.” Gecelerini gaflet ile heba eden gâfillerden olmaktan Hazret-i Allâh’a sığınırız.

 

YAVUZ SULTAN SELİM HAN’IN VEFATI

 

Yavuz Sultan Selim Han’ın nedimi Hasan Can şöyle anlatır:

Yavuz Sultan Selim Han son nefesini vereceği sırada bana hitap edip buyurdular ki: “Hasan Can, bu ne hâldir?”

Dedim ki: “Sultanım, Cenâb-ı Hakk’a yüz çevirip, O’nun ile olacak zamandır.”

Buyurdular ki: “Bizi bunca zamandan beri kimin ile bilirdin? Cenâb-ı Hakk’a teveccühümüzde kusur mu gördün?”

Ben de dedim ki: “Hâşâ, bir zaman Allâh’ın adını anmayı unuttuğunuzu görmedim. Lâkin bu zaman başka zamanlara benzemediği için ihtiyaten söylemeye cesaret eyledim.” Hicrî:   15  Safer    1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder