22 Şubat 2018 Perşembe

ALLÂHÜ TEÂLÂ’NIN YAŞLILARA İKRÂMI





قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ مِنْ إِجْلَالِ اللهِ إِكْرَامَ ذِي الشَّيْبَةِ الْمُسْلِمِ. (د)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر   ."   محقق إختيار بر مسلمانه تعظيم و حورمتته بولنمق الله تعالى يه حورمتتندر ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Muhakkak ihtiyar bir müslümana tazîm ve hürmette bulunmak Allâhü Teâlâ’ya hürmettendir.”
(Sünen-i Ebû Dâvud)
Hicrî:   06  Cemaziyelahir  1439  Fazilet Takvimi 

ALLÂHÜ TEÂLÂ’NIN YAŞLILARA İKRÂMI


Enes bin Mâlik (radıyallâhü anh), Resûlullah (sallallâhü aleyhi ve sellem) Efendimizin şöyle buyurduğunu rivâyet etti:
“Allâhü Teâlâ bir kimseyi (kâmil bir) Müslüman olarak kırk sene yaşatırsa, ondan şu üç türlü belâyı kaldırır: Cüzzâm, baras (alaca hastalığı) ve şeytanın aldatması.
(Kâmil bir) Müslüman olarak elli sene yaşatırsa Allâhü Teâlâ kıyâmet gününde ona hesâbını kolaylaştırır.
(Kâmil bir) Müslüman olarak altmış sene yaşatırsa Allah ona sevdiği şeye (günahtan tevbeye, gafletten zikre) dönmeyi ihsân eder.
(Kâmil bir) Müslüman olarak yetmiş sene yaşatırsa semâda meleklerine, yerde kullarına sevdirir.
(Kâmil bir) Müslüman olarak seksen sene yaşatırsa Allâhü Teâlâ onun günahlarını sildirir, (sadece) sevaplarını yazdırır.
(Kâmil bir) Müslüman olarak doksan sene yaşatırsa Allâhü Teâlâ onun günahlarını bağışlar ve “Esîrullâh fi’l-arz: Yeryüzünde Allâh’ın esîri” diye isimlendirilir, kıyâmet gününde de kendisine âilesi için şefâat hakkı verilir.” (Müsned-i Ebû Yâ’lâ)

ÇOCUK ZEHİRLENMELERİNE KARŞI TEDBİRLER

Temizlik maddeleri, deterjanlar ve ağartıcı maddeler gibi kimyevî maddelerin yanı sıra boya, tiner, vernik ve tutkal gibi tehlikeli maddeler çocukların erişebileceği yerlere konulmamalı; tercihen kilitli bir dolaba kaldırılmalıdır.
Bütün maddeler kendi orijinal kaplarında bulundurulmalı. İlaç ve benzeri malzemeler su, süt veya meşrubat şişelerine konulmamalıdır.
Çocuklara ilaç içirirken şeker, tatlı diyerek asla kandırmamalı. İçtiğinin ilaç olduğunu ve de kendi başına asla almaması gerektiği bildirilmelidir.
Hicrî:   06  Cemaziyelahir  1439  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder