8 Eylül 2023 Cuma

ALLAH İÇİN SEVMEK


 

قَالَ النَّبِىُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : نَظَرُ الْمُؤْمِنِ إِلَى أَخِيهِ الْمُسْلِمِ حُبًّا لَهُ وَشَوْقًا إِلَيْهِ خَيْرٌ مِنِ اعْتِكَافِ سَنَةٍ فِي مَسْجِدِي هَذَا. (كنز)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  بر مؤمنين ، مسلمان قردشينه سوكى و محبت إيله باقماسى ، اونون إيجن شو مسجدمده ( مسجدى نبوى ده ) بر سنه إعتكاف يابماسندان دها خيرليدر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Bir müminin, Müslüman kardeşine sevgi ve muhabbet ile bakması, onun için şu mescidimde (Mescid-i Nebevî’de) bir sene îtikâf yapmasından daha hayırlıdır.”

(Kenzü’l-Ummâl)

Hicrî:  23  Safer    1445  Fazilet Takvim

 

 

ALLAH İÇİN SEVMEK

 

Her kim bir kavmi severse dünya ve âhirette onlarla birlikte olur. Nitekim Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki: “Kim bir kavmi sever ve onları dost edinirse, Allâhü Teâlâ -kıyamet günü- o kimseyi o topluluk arasında haşreder.”

Hazret-i Ali’den (k.v.) rivâyet olundu, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: Üç şey vardır ki muhakkak haktır:

Allâhü Teâlâ, İslâm’a hizmet yolunda bir ok atanı, hiç ok atmamış kimseyle bir tutmaz.

Allâhü Teâlâ, dünyada muhabbetini kazanan kulunu, âhirette başkasına muhtaç etmez.

Bir topluluğu seven bir zât, kıyamet günü muhakkak onlarla birlikte bulunur.

Bir zât, Peygamber Efendimize (s.a.v.), “Kıyamet ne zaman kopacak?” diye suâl etti, “Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdular. O zât, “Pek bir amelim yok, fakat muhakkak ben, Allâh’ı ve Resûlünü seviyorum.” dedi. Peygamber Efendimiz, ona, “Kişi, sevdiği ile beraberdir.” buyurdular.

Enes bin Mâlik Hazretleri buyurmuştur ki: “Müslümanların o gün, Peygamberimizin bu sözüne sevindikleri kadar sevindikleri bir husûs bilmiyorum. Ben de Peygamberimizi, Hazret-i Ebûbekr’i, Hazret-i Ömer’i seviyorum ve onlarla birlikte olacağımı ümit ediyorum.” dedi.

Ebû Zer Hazretleri, “Yâ Resûlallâh! Bir adam, bir kavmi sevse, ama onların amelleri gibi amel işleyemezse bu kişi hakkında ne buyurursunuz?” dedi, “Sen, Ey Ebû Zer, sevdiklerinle berabersin.” buyurdular. Hazret-i Ebû Zer (r.a.) aynı suâli tekrar sordu, Peygamber Efendimiz (s.a.v.), aynı cevabı tekrar verdiler.

Bu hadîs-i şerîfler, bir kimsenin ameli itibarıyla yüksek derecelere ermiş kimselere yetişemese de onlara olan samimi sevgisi sebebiyle onlara kavuşacağını bildirmeye kâfî delildir. Şimdi ya sevmekle birlikte, bir de sâlih amellerde sevdiklerine benzeyen, onlardaki kemâlâtı tahsile çalışan kimseye ne dersin! Onlar dünya ve âhirette evleviyetle sevdiklerinin maiyetinde bulunurlar.

Hicrî:   23  Safer   1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder