18 Eylül 2023 Pazartesi

HİKMETLİ SÖZLER


قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : خِيَارُ أمَّتِي مَنْ دَعَا اِلَى اللهِ وَحَبَّبَ عِبَادَهُ إِلَيْهِ. (كنز)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  أمتميك أك خيرليلرى ، ( إنسانلرى ) ، اللهه ( اونون ديننه ) دعوت أدن و قللارينى ( عبادت و إطاعته سوك أدرك ) اللهه سوديرندر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Ümmetimin en hayırlıları, (insanları), Allâh’a (onun dinine) davet eden ve kullarını (ibadet ve itaate sevk ederek) Allâh’a sevdirendir.”

 (Kenzü’l-Ummâl)

Hicrî:  03  Rebîulevvel    1445  Fazilet Takvim

 

 

HİKMETLİ SÖZLER

 

Ebu’l-Fâruk Süleyman Hilmi TUNAHAN (K.S.) (SİLİSTREVÎ) Hazretleri şöyle buyurmuşlardır:

İlim, nûr-ı İlâhîdir, insan ise kovan. Kirli bir kovanda arının durmadığı gibi, isyan ve zulmetle kirlenmiş vücut ve kalpte de ilim durmaz.

Peygambere ‘elçi’ demek çok çirkindir. Nebî; Cennet, Cehennem ve bütün hâdiseleri bizzât görerek, gelip haber verendir. İlimleri şühûdîdir. Bizim nebîmiz -Cennet, Cehennem dâhil- bütün ulviyyâtı, bizzât görmüştür. Diğer peygamberân-ı ızâm ise rûhen gördüler. Bizim nebîmizin vârisleri de ruhen görür.

Vaktinde kılınan namazda, cemâl-i ilâhî, rızâ-i ilâhî ve mağfiret-i ilâhî vardır. Geç kılınan namazda bunlar birer birer zâil olup, sadece mağfiret kalır.

Edep; akıl ve şerîate muvâfık hal ve harekete denir.

İnsan, bilmediğinin düşmanıdır. Nurdan haberi olmayan, ondan zevk almayan insan, nurun düşmanı olur.

Meyve veren ağaca kuru denilmediği gibi, eseri devam eden zevâta da ölü denmez.

Her yerde birlik ve beraberlik lâzımdır. Muvaffak olmak için her husûsta ittifak etmeli ve tesânüdü (yardımlaşmayı) aslâ elden bırakmamalı. Çünkü Allâh’ın nusreti, maddî ve manevî yardımı, cemaat ile beraberdir.

• Allâhü Teâlâ, size rızkı çok vermekle ikram etmiş değil, az vermekle de ihanet etmiş (sizi hor ve hakir kılmış) değildir. Her ikisi de kul için imtihandır. Bir kimse, ‘Benim ne kusurum, ne kabahatim var da beni bu kadar meşakkat ve sıkıntıya sokuyor?’ derse, çok büyük günah işlemiş olur. Allah muhafaza buyursun, imtihanı kaybeder. Bu gibi hâllerde sabretmek lâzım. Eğer sabrederse Cennet’in anahtarı elindedir. Çünkü hastalık ve fakirlik, sabredildiği takdirde Cennet’e girmeye vesile olur.

Hicrî:   03  Rebîulevvel   1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder