10 Haziran 2022 Cuma

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ الْمَلَائِكَةَ لَتُصَافِحُ رُكَّابَ الْحُجَّاجِ وَتَعْتَنِقُ الْمُشَاةَ. (هب)

رسول الله  ( ﷺ ) بيوردولر:  ’’ محقق ملكلر ، بنكلى حجيلارله مصافحه أدر ، يايا ( حجى ) لارله ده قوجاقلاشر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: “Muhakkak melekler, binekli hacılarla musafaha eder, yaya (hacı)larla da kucaklaşır.”

(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)

Hicrî:  11  Zilkâde   1443 Fazilet Takvim

 

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ

 

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki:

Allâh’ın evlerinden (mescitlerden) birinde toplanıp, Allâh’ın kitabını okuyup aralarında onu birbirlerine anlatan topluluğu, melekler kuşatırlar. Onların üzerlerine sekînet (huzur) iner ve rahmet onları kaplar. Allâhü Teâlâ, indindeki (melek)lere onları över.”

Sizden biriniz ailesi yanına döndüğünde orada büyük ve semiz yavrulu üç deve bulmuş olsa buna sevinir değil mi? İşte sizden birinizin namazda Kur’ân-ı Azîm’den üç âyet-i celîle okuması onun için bu büyük, semiz ve gebe üç büyük deveden daha hayırlıdır.”

Kur’ân-ı Kerîm’e inanıp amel ederek devamlı okuyan mümin, kıyamet günü getirilir. Kur’ân-ı Kerîm şöyle niyâz eder: ‘Yâ Rabbi, onu giydiriver.’ Ona kerâmet tâcı giydirilir. Sonra Kur’ân-ı Kerîm, ‘Yâ Rabbi, artırıver’ der. Kerâmet hullesi (elbisesi) giydirilir. Sonra Kur’ân-ı Kerîm, ‘Yâ Rabbi, ondan râzı ol’ der, Allâhü Teâlâ ondan râzı olur. O kişiye, ‘Oku ve terakkî et, yüksel’ denir, okuduğu her bir âyete, ziyâde hasene (sevap) verilir.”

Rabb’imiz Azze ve Celle buyurmuştur ki: Her kimi Kur’ân-ı Kerîm (okumak), benim zikrimden ve bana dua etmekten meşgul ederse bu kimseye, bana dua edenlere verdiğimden hayırlısını veririm. Allâh’ın kelâmının diğer sözler üzerine üstünlüğü, Allâhü Teâlâ’nın mahlûkatına olan üstünlüğü gibidir.”

Ashâb’dan bir kimse “Yâ Resûlallah! Hangi ameli Allâhü Teâlâ, daha çok sever?” diye sormuştu. Peygamberimiz (s.a.v.), “Konup göçenin ameli!” buyurdu. “Konup göçen ne demektir?” diye sordu. Peygamberimiz (s.a.v.) “Kur’ân-ı Kerîm’i başından sonuna kadar okuyan kimsedir ki ne zaman sonuna kadar okusa, hemen baş tarafına geçip yeniden okumaya başlar.” buyurdu.

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular: “Muhakkak insanlar arasında ehlullâh (yani Cenâb-ı Hakk’a ziyâde yakınlık makamını kazanmışlar) vardır.” Ashâb-ı Kirâm, “Onlar kimlerdir yâ Resûlallâh?” diye suâl edince buyurdular ki: “Kur’ân ehli olanlardır (yani Kur’ân-ı Kerîm’i ezberleyip onunla devamlı amel edenlerdir) ki onlar ehlullâhtır, Mevlâ’nın has kullarıdır.”

Hicrî:  11  Zilkâde   1443 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder