3 Ocak 2021 Pazar

DÜNYADAKİ EVİNE KARŞILIK, KENDİSİNE CENNETTE KÖŞK VERİLEN SAHÂBÎ

 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ :  لَا تَشْغَلُوا قُلُوبَكُمْ بِذِكْرِ الدُّنْيَا. (هب)

رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر  ، "  قلبلرينزى ، دنياي دوشونرك مشغول أتمينز . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kalplerinizi, dünyayı düşünerek meşgul etmeyiniz!

(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)

Hicrî:   19   Cemâziyelevvel     1442    Fazilet Takvim

 

DÜNYADAKİ EVİNE KARŞILIK, KENDİSİNE CENNETTE KÖŞK VERİLEN SAHÂBÎ

 

Ebû Ahmed bin Cahş (r.a.), ilk Müslümanlardandır. Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem, insanlara İslam dinini tebliğ için Dâru’l-Erkâm’da Ashâbı ile bir araya gelmeden evvel, kardeşleri Abdullah ve Ubeydullah ile birlikte Müslüman olmuştu.

Kadın, erkek, bütün Cahş ailesi Mekke-i Mükerreme’deki evlerini ve her şeylerini bırakıp Medîne-i Münevvere’ye hicret ettikleri zaman, Ebû Ahmed’in (r.a.) kayınpederi olan Ebû Süfyân (r.a.), henüz Müslüman değilken, onların evlerine el koymuş, sonra başka birisine 400 altına satmıştı.

Hicretin sekizinci yılında, Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem, Mekke-i Mükerreme’nin fethinden sonra, fetih hutbesini okuyup bitirdiği sırada, Ebû Ahmed (r.a.) ayağa kalkıp, Abd-i Menâf oğullarından, el koydukları evini geri vermelerini istedi.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Hazret-i Osman (r.a.)’ı çağırıp ona, Ebû Ahmed’in (r.a.) sevineceği gizli bir şeyler söyledi. O da Ebû Ahmed’e gelip bunu bildirdi, onu sevindirdi. Ebû Ahmed Hazretleri hemen sustu, halk ile oturup sohbet etmeye başladı. Vefat edinceye kadar da bir daha ev bahsini asla açmadı.

Ebû Ahmed’e (r.a.), “Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.), senin için ne söyledi?” diye sorulduğunda şöyle cevap verdi: “Bana ‘Sabredersen senin için hayırlı olur. Bu evine karşılık, sana cennette bir köşk var.’ buyurdular.Ben de ‘Sabrederim’ dedim.”

 

ÇOCUKLARA BİLMECE:

 

Beyaz beyaz minikler,

Uzak yoldan gelmişler,

Oynamışlar gülmüşler,

Düşünce kaybolmuşlar. (Kar)

Hicrî:   19   Cemâziyelevvel     1442    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder