5 Ocak 2021 Salı

ALLAH İÇİN YAPILAN AMELİN MÜKÂFÂTI


 

قَالَ اللهُ تَعَالَى: وَالَّذِينَ جَاؤُ مِنْ بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِاِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْاِيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِى قُلُوبِنَا غِلًّا لِلَّذِينَ اٰمَنُوا رَبَّنَا اِنَّكَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ. (سورة الحشر، ١٠)

الله تعالى شويله بيوردى ( مئآلا )  :    "  إيمان صاحبى اولان أركك و قدنلر إيسه بعضى لرى بعضى لرينك وليلريدرلر : معروفى ( إيلكى ) أمرأدر ، منكردن ( كوتولكدن )نهى أدرلر ، نمازى دوس دوغرى قلارلر ، ذكاتى وريرلر ، الله و رسولنه إطاعت أدرلر . إشده بونلرى الله ، ألبتده رحمتنه نائل بيوراجقدر  . "

Allâhü Teâlâ buyurdu: “İman sahibi olan erkek ve kadınlar ise bazıları bazılarının velileridirler; ma‘rûfu (iyiliği) emreder, münkerden (kötülükten) nehyederler, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, Allah ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunları Allah, elbette rahmetine nâil buyuracaktır...”

(Tevbe Sûresi, â. 71)

Hicrî:   21   Cemâziyelevvel     1442    Fazilet Takvim

 

ALLAH İÇİN YAPILAN AMELİN MÜKÂFÂTI 

 

Ashâb-ı Kirâm’dan Ukbe bin Âmir (r.a.) rivâyet etti:

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: “Bir dağın tepesinde koyun güden çobanın ezan okuyup namaz kılmasından Rabbiniz razı olur. O kul bunu yaptığında Allah Azze ve Celle (meleklere) şöyle buyurur:

“Şu kuluma bir bakın! (Başkası görsün diye değil de sadece) benden korktuğu için ezan okuyup namaz kılıyor. Ben, bu kulumu bağışladım ve onu cennete koyacağım.”

 

ALLÂH’A HAKKI İLE ŞÜKÜR NASIL OLUR?

 

İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri, Mirzâ Dârâb bin Hân-ı Hânân’a yazdığı bir mektubunda şöyle buyurmuştur:

“Allâhü Teâlâ size yardım etsin ve sizi kuvvetlendirsin. Malumunuz olsun ki; kendisine nimet ihsan edilen kişinin, nimeti veren Allâhü Teâlâ’ya şükretmesi aklen ve dînen vaciptir. Şükrün, gelen nimetin miktarınca vacip olduğu da malumdur. O hâlde ihsan edilen nimet ne kadar çok olursa nimete şükrün vacipliği de o kadar fazla olur. Binâenaleyh zengin ve varlıklı kimselerin, zenginliklerine göre fakirlerden kat kat fazla şükretmeleri icap eder. İşte bunun için hadîs-i şerîfte: “Bu ümmetin fakirleri, zenginlerinden beş yüz sene evvel cennete girerler.” buyurulmuştur.

Nimetleri veren Allâhü Teâlâ’ya şükür;

Evvela itikâdı, Fırka-i Nâciye (Kurtuluşa eren fırka) olan Ehl-i Sünnet ve’l-Cemâat’in görüşlerine uygun olarak düzeltmek ile olur.

İkincisi, Ehl-i Sünnet ve’l-Cemâat’in müctehidlerinin beyanına (yani dört mezhepten birine) uygun olarak, dinin amele ait hükümlerini yerine getirmek ile olur.

Üçüncüsü de bu Fırka-i Nâciye’den olan tasavvuf büyüklerinin (yoluna girip onların) usûlüne mutâbık olarak tasfiye (kalbi, manevî kirlerden arındırmak) ve tezkiye (nefs-i emmâreyi ıslah etmeye çalışmak) ile olur.”

(Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, c. 1, m. 71)

Hicrî:   21   Cemâziyelevvel     1442    Fazilet Takvim

 

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder