25 Eylül 2019 Çarşamba

CENNETLİK KADINLAR HÛRÎLERDEN ÜSTÜNDÜR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: وَلَوْ أَنَّ امْرَأَةً مِنْ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ اِطَّلَعَتْ إِلَى الْأَرْضِ لَأَضَاءَتْ مَا بَيْنَهُمَا وَلَمَلَأَتْ مَا بَيْنَهُمَا رِيحًا وَلَنَصِيفُهَا - يَعْنِي الْخِمَارَ - خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا فِيهَا. (خ)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر ،:  "    و شايت جنت قدنلارندان بر قدن دنيايه بر بقسه ، يرله كوك آراسنده كى لرى آيدنلاتر و اونلاريك آراسنى كوزل قوقى ايله دولدوروردى . و ألبتده اونون باشنده كى أؤرتوسى دنيا و إيجنده كى هر شيدن دها خيرلى در  ."

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Ve şâyet cennet kadınlarından bir kadın dünyaya bir baksa; yerle gök arasındakileri aydınlatır ve onların arasını güzel koku ile doldururdu. Ve elbette onun başındaki örtüsü dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır.” 
(Sahîh-i Buhârî)

Hicrî:   24   Muharrem   1441  Fazilet Takvimi 


CENNETLİK KADINLAR HÛRÎLERDEN ÜSTÜNDÜR


Ümmü Seleme (radıyallâhü anhâ) vâlidemiz anlattı:
“Resûlullah Efendimize (s.a.v.) dedim ki:
“Yâ Resûlallah, (cennette) dünya kadınları mı daha fazîletlidir, yoksa hûrîler mi?”
“(Cennetlik) Dünya kadınları, elbisenin dış yüzünün, astarına üstünlüğü gibi cennet hûrîlerinden daha fazîletlidirler.” buyurdular.
Ben tekrar:
“Yâ Resûlallah, bu nasıl olur?” dedim.
“Kıldıkları namazları, tuttukları oruçları ve yaptıkları ibâdetleri sebebiyle Allâhü Teâlâ onların yüzlerine nur, bedenlerine renkleri beyaz, içleri yeşil ve süsleri sarı ipek elbiseler giydirir. Buhurdanlıkları inci, tarakları altındandır. Onlar (birbirlerine) ‘Biz elbette artık burada dâimî kalacağız, artık biz ebediyen ölmeyiz. Bizler Allâhü Teâlâ’nın nîmetlerine nâil olanlarız, artık ebediyen sıkıntı ve yokluk çekmeyiz. Ve biz artık hep burada kalacağız, bize asla buradan göçmek yoktur. Bize verilenlere her zaman râzıyız, artık bizim için öfke yoktur. Bizim kendileri için (zevce) olduğumuz ve kendileri de bizim için (zevç) olan kimselere müjdeler olsun.’ derler.” buyurdular.
Ben yine:
“Yâ Resûlallah, bizden bazı kadınlar (hayatı boyunca) iki, üç, dört erkekle (birinden boşandıktan veya biri vefat ettikten sonra diğeri ile) evlenmekte ve sonra vefat etmektedir. Bu kişi cennete girse, kocaları da cennete girseler, orada zevci kim olacaktır?” diye sordum.
“Ey Ümmü Seleme, o kadın muhayyer kılınır da ahlâkı en güzel olanı seçer ve ‘Yâ Rabbî, şu kişi, dünyada benimle beraber iken ahlâkı en güzel olanı idi. Beni onunla nikâhla’ der. Ey Ümmü Seleme, güzel ahlâk, bütün dünya ve âhiret hayırlarını toplamıştır.” buyurdular. 
(Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)
Hicrî:   24   Muharrem   1441  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder