23 Şubat 2019 Cumartesi

ALLAHÜ TEÂLÂ’NIN RÂZI OLDUĞU İKİ KİMSE




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلثَّابِتُ فِي مُصَلَّاهُ بَعْدَ صَلَاةِ الصُّبْحِ يَذْكُرُ اللهَ عَزَّ وَجَلَّ حَتَّى تَطْلُعَ الشَّمْسُ أَبْلَغُ فِي طَلَبِ الرِّزْقِ مِنَ الضَّرْبِ فِي الْآفَاقِ. (كنز)
رسول الله  أفندمز  ( صلى الله عليه وسلم )  ,"  صباح نمازندان صكره كونش دوغونجيه قدار الله عزه و جله ي ذكر أده رك نماز قلديغى يرده بكلمك رزق طلبنده بتون يريوزونى دولاشمقدان دها تأسرلى در ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Sabah namazından sonra güneş doğuncaya kadar Allâh Azze ve Celle’yi zikrederek namaz kıldığı yerde beklemek, rızık talebinde bütün yeryüzünü dolaşmaktan daha tesirlidir.”
(Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   18 Cemaziyelahır   1440  Fazilet Takvimi 

ALLAHÜ TEÂLÂ’NIN RÂZI OLDUĞU İKİ KİMSE


Abdullah ibn-i Mesûd’dan (radıyallâhü anh) şöyle rivâyet olundu: Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular ki: “Rabbimiz, şu iki kişiden râzı olur:
Birincisi: Âilesi ve sevdiklerinin arasında iken yatak ve döşeğini terk edip namaza giden kimsedir. Allâhü Teâlâ o kulu hakkında meleklerine şöyle buyurur: ‘Ey meleklerim, bakın şu kuluma ki benim vâdettiğime (cennet, sevap ve rızâma) rağbet ederek ve yine benim korkutarak sakındırdığım şeylerden (cehennem, azap ve gadabımdan) korkarak ailesi ve sevdiklerinin arasında iken yatak ve yorganını terk edip namaza gidiyor.
İkincisi: Allah yolunda savaşıp sonra arkadaşları ile beraber mağlup olduğu zaman geriye dönüp kaçmanın vebâlini; dînî mesûliyetini ve savaş meydanına dönüp harbe devam ettiği zaman kazanacağı sevâbı bilerek (ve sırf Allâh’ın rızâsını kastederek) öldürülünceye kadar savaşmaya devam eden kimsedir. Allâhü Teâlâ, meleklerine o kimse hakkında da şöyle buyurur: “Ey meleklerim, bakın şu kuluma ki benim vâdettiğim şeylere rağbet ettiği için ve yine benim korkutup sakındırdığım şeylerden korktuğu için öldürülünceye kadar savaşmaya devam ediyor.”
(Mirkâtü’l-Mefâtih)

EN ÇOK GANÎMET ELDE EDEN TOPLULUK

Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) Necid tarafına bir müfreze gönderdi. Giden müfreze birçok ganîmetle geri döndü. Ashâb-ı Kirâm’dan orduya katılamayan bir zât: ‘Kısa zamanda böyle ganîmetle dönen bir müfreze görmedim’ deyince; Peygamberimiz (s.a.v.):
“Size bunlardan daha kısa zamanda daha kazançlı bir topluluğu haber veriyorum. Onlar, sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra güneş doğuncaya kadar Allâhü Teâlâ’yı zikrederek otururlar. İşte onlar, en fazla ganîmeti en kısa zamanda kazananlardır” buyurdular. (S. Tirmizî)
Bir hadîs-i şerîfte buyuruldu: “Allâhü Teâlâ’yı zikretmek için oturan her topluluğu muhakkak melekler kuşatır, rahmet-i ilâhiye onları kaplar, üzerlerine sekînet (vakar ve temkin) iner, Allâhü Teâlâ, onları ind-i manevîsinde bulunanlara (meleklere) haber verir.”
(Sahîh-i Müslim)
Hicrî:   18 Cemaziyelahır   1440  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder