25 Temmuz 2017 Salı

ON GÜZEL HUY




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا أَخْطَأَ خَطِيئَةً نُكِتَتْ فِي قَلْبِهِ نُكْتَةٌ سَوْدَاءُ فَإِذَا هُوَ نَزَعَ وَاسْتَغْفَرَ وَتَابَ سُقِلَ قَلْبُهُ وَإِنْ عَادَ زِيدَ فِيهَا حَتَّى تَعْلُوَ قَلْبَهُ. (ت)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."      بر قول بر كوناح إشلديكى زمان قلبنده محقق سياح بر نقطه ميدانه كلر . او كوناحدان اوزاقلاشب إستغفار و توبه أدرسه قلب ( سياح نقطه دان ) تمزله نر . او كوناحى تكرار إشلرسه قلبنده نقطه زياده لشر و نهايت قلبنى تمامَنْ قابلار ."
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Bir kul bir günah işlediği zaman kalbinde muhakkak siyah bir nokta meydana gelir. O günahtan uzaklaşıp istiğfar ve tevbe ederse kalbi (siyah noktadan) temizlenir. O günahı tekrar işlerse kalbinde nokta ziyadeleşir ve nihayet kalbini tamamen kaplar.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
Hicrî:   02 Zilkâde  1438  Fazilet Takvimi 

ON GÜZEL HUY


Hazret-i Âişe (radıyallâhü anhâ) vâlidemiz buyurdular:
“İnsanı büyük makamlara kavuşturan meziyetler ve güzel huylar on tanedir. Bunlar bazan babada olmaz da oğlunda olur, efendisinde bulunmaz da kölesinde bulunur. Allâhü Teâlâ bunları sevdiğine nasip eder:
1- Doğru sözlü olmak,
2- Şecâatli, metânetli ve güvenilir olmak,
3- İsteyene vermek (cömert olmak),
4- Kendisine iyilik edene iyilik etmek,
5- Sıla-i rahim yapmak (akrabayı görüp gözetmek),
6- Emânete riâyet etmek, korumak,
7- Komşusunun haklarına riâyet etmek,
8- Arkadaşlık hukukuna riâyet etmek,
9- Müsâfire ikrâm etmek,
10- Bu güzel huyların tamamının başı, hayâdır.”
(İhyâu Ulumiddîn)

MUTFAĞIMIZ: PATLICAN ORTA YEMEĞİ

Malzemeler:
5 adet kemer patlıcan,
1 kilo kuzu kuşbaşı et,
2 adet soğan,
4 adet domates,
5 adet sivri biber,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça ve su.
Hazırlanışı: Et tencerede mühürlendikten sonra az su ile kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Patlıcanlar parmak dilim hâlinde doğranır. Soğan, sarımsak, domates ve yeşilbiber kuşbaşı doğranır.
Tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsak kavrulur. Pembeleştikten sonra yeşilbiber ve domates sıra ile ilave edilir. Tuzlu suda bekletilip acısı alınan patlıcanlar da konduktan sonra az su ilave edip pişmesi beklenir. Sonra üzerine et, suyu ile birlikte konulur. Salça bir bardak su ile özeyip yemeğin üzerine eklenir. 10 dakika tencerede kısık ateşte pişirilir ve ikram edilir.
Hicrî:   02 Zilkâde  1438  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder