12 Temmuz 2017 Çarşamba

ALIŞVERİŞ DE OLSA DİNE UYGUN İŞLER ZİKİRDİR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ اَلتَّاجِرُ الصَّدُوقُ. (ش)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."      جنته إلك كره جك ( لردن برى ده ) دوغرى سوزلى تاجردر ."
Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Cennete ilk girecek( lerden biri de) doğru sözlü tâcirdir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Musannef-i İbni Ebî Şeybe)
Hicrî:   10  Şevval  1438  Fazilet Takvimi 

ALIŞVERİŞ DE OLSA DİNE UYGUN İŞLER ZİKİRDİR


İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri buyurdular:
"... Evladım, fırsat ganîmettir.
Sıhhat ve boş vakit de ganîmet bilinmelidir. Onun için bütün vakitleri devamlı olarak Allâhü Teâlâ'yı zikir ile geçirmek lazımdır.
Alış veriş bile olsa şerîat-i garrâya (dîne) muvâfık olan bütün ameller de zikre dâhildir.
Bütün yaptıklarımızın zikre dâhil olması için dînin hükümlerine son derece riâyet etmek lazımdır. Muhakkak ki zikir, gafletten kurtulmaktır.
Bütün yaptıklarımızda, emirlere ve nehiylere riayet (Cenâb-ı Hakk'ın emrettiklerini yapmak, menettiklerini de terk etmek) ne zaman mümkün olursa işte o zaman Allâhü Teâlâ'dan gafil olmamak ve dâima Allâhü Teâlâ'yı zikretmek mümkün olur. ...”
(Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, 2/m. 25)

SAĞLIĞIMIZ: ÇOCUKLARIN SÜNNET EDİLMESİ

Erkek çocukların sünnet olması insanlara faideli ve temizliğe yardımcı olan kadîm bir sünnettir. Bu, bir İslâm alâmetidir. Bunun müstehab olan zamanı, çocuğun yedinci yaşından on ikinci yaşına kadardır. Daha önce de sünnet yapılması caizdir.
Tabipler çocukların sünnet edilmesi için 6 ile 15 ay arası, 2 ile 4 yaş arası, 7 ile 10 yaş arasını uygun görmektedir. Sünnetin yapılmasının tıbben acil olduğu veya sakıncalı olduğu durumlar olabilir. Sünnet edilme zamanına çocuk cerrahisi uzmanları tarafından karar verilmelidir.
Sünnet rahat ve telaşsız bir ortamda, genel anestezi altında ve ameliyathanede yapılmalıdır.
Hicrî:   10  Şevval  1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder