30 Temmuz 2017 Pazar

KIYÂMETTE HER İNSANIN BİNEĞİ AMELİDİR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ قَضَى نُسُكَهُ وَسَلِمَ النَّاسُ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِهِ غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَمَا تَأَخَّرَ. (كنز)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     بر كمسه أليله و دليله هج كمسي إنجتمه دن حج عبادتنى  يرينه كترير سه او كمسه نين كجمش و كله جك كوناحلرى باغشلانر ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Bir kimse eliyle ve diliyle hiç kimseyi incitmeden hac ibadetini yerine getirirse o kimsenin geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır.”
 (Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   07 Zilkâde  1438  Fazilet Takvimi 

KIYÂMETTE HER İNSANIN BİNEĞİ AMELİDİR


Kıyâmet günü ikinci sûra üfürülüp kabirlerinden kalkan her insanın yanına ameli gelir ve: “Kalk ve mahşer meydanına ilerle” der. Herkesin güzel ameli binek olarak önüne gelir. Her birinin önünde ve sağ tarafında îmânının kuvvetine göre kandil, yıldız, ay, güneş gibi parlayan bir nur vardır. Sol taraflarında nur olmaz, bilakis içinde kâfirlerin ve münâfıkların bulunduğu şiddetli zulmet, karanlık vardır. Mü'min kendisine verilen nurdan ve onunla yolunu bulabildiğinden dolayı Allâhü Teâlâ'ya hamd eder. İnsanlardan bazıları da koşarak mahşer meydanına gelirler.
Resûlullah (s.a.v.) Efendimize:
“İnsanlar mahşer meydanına nasıl gelirler?” diye sordular:
“İki kişi bir deve üzerinde, beş kişi diğer deve üzerinde, on kişi bir diğer deve üzerinde oldukları halde” buyurdular. Yani insanlardan bir topluluk nasıl ortak bir binek bulup onunla yol alırlarsa, kıyâmet gününde de müşterek işledikleri hayırlı amelleri için Allâhü Teâlâ bir deve yaratır, üzerine binerler. Öyle ise sen öyle bir amel işle ki kıyâmet gününde senin ortaksız bir bineğin olsun. (Rûhu'l-Beyân)
Geçmiş ümmetlerden bir adama babasından hayli mal miras kalır. O mal ile bir bostan satın alıp onu fakirlere vakfeder ve:
“Bu benim Allah katındaki bostanımdır” der. Sonra birçok köle ve câriyeler satın alıp âzâd eder ve:
“Bunlar da Allah katında benim hizmetçilerim olurlar” der. Bir gün düşe kalka yolda ilerleyen bir a‘mâ görür. Ona, bir binek satın alıp bağışlar ve:
“Bu da Allah katında benim bineğimdir” der.
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) bu adam hakkında buyurdular ki:
“Nefsim kudretinde olan Allâh'a yemîn ederim ki ben onu görüyor gibiyim; o binek, yuları ve eğeriyle o hayır sâhibine getirildi, ona binmiş mahşer meydanına gidiyor.”
(Tezkiratü'l-Kurtubî)
Hicrî:   07 Zilkâde  1438  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder