16 Temmuz 2017 Pazar

MAKBUL HACCIN MÜKÂFATI CENNETTİR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ فُتِحَ لَهُ بَابُ خَيْرٍ فَلْيَنْتَهِزْهُ فَإِنَّهُ لَا يَدْرِي مَتَى يُغْلَقُ عَنْهُ. (قضاعى)
بيغمبريمز صلى الله عليه وسلم بيوردولر ."  كندسنده بر خير قابسى آجلان كمسه بو فرصتى غنيمت بلسين ( بوندان إستفاده أتسين ) . زيرى او ، بو قابنين نه زمان قاباناجاغنى بله مز ."
Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kendisine bir hayır kapısı açılan kimse bu fırsatı ganîmet bilsin (bundan istifâde etsin). Zira o, bu kapının ne zaman kapanacağını bilemez.” 
 (Hadîs-i Şerîf, Kuzâî, Müsnedü’ş-Şihâb)
Hicrî:   22 Şevval  1438  Fazilet Takvimi 

MAKBUL HACCIN MÜKÂFATI CENNETTİR


Allâhü Teâlâ buyurdu ki (meâlen):
“Şüphe yok ki, insanlar için ilk tesîs edilmiş olan mâbed, Mekke'deki o çok mübârek ve âlemler için hidâyet olan Beytullah (Kâbe-i Muazzama)dır. Onda açık âyetler (alâmetler), Makâm-ı İbrâhîm vardır. Ve her kim ona girerse emîn olur. Ve onun yoluna gücü yeten kimseler üzerine de o Beytullâh'ı haccetmek Allâhü Teâlâ için bir haktır (Allâhü Teâlâ'nın hakkıdır). Ve her kim inkâr ederse şüphe yok ki, Allâhü Teâlâ bütün âlemlerden ganî(zengin)dir.” (Âl-i İmran sûresi, âyet 96-97)
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Kim, Allâhü Teâlâ için haccederse, hac esnâsında kötü söz ve davranışlardan sakınır ve günahlara sapmazsa, anasından doğduğu gün gibi temizlenmiş olarak döner.” (S. Tirmizî)
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.), “Mebrûr (makbul) hac için cennetten başka mükâfât yoktur.” buyurdu. “Onun mebrûr olması ne (ile)dir?” diye soruldu. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) “Yemek yedirmekle, hoş kelâm (konuşmak) iledir.” buyurdu. (S. İbn-i Huzeyme)
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.)'e “Hangi amel daha faziletlidir?” diye soruldu, “Allâh’a ve Resûlü’ne îmân etmektir.” buyurdular.
“Sonra hangisi?” denildi.
Allah yolunda cihâddır.” buyurdu.
“Daha sonra hangi (amel)dir?” denildi.
Mebrûr (makbul) hacdır.” buyurdular. (Sahîh-i Buhârî)
“Hiç şüphe yok ki, şu Beyt (Kâ'be-i Şerîfe), İslâm'ın direk (mesâbesindeki rükün)lerinden biridir. Kim hac ve umre yaparsa, kefâletini Allâh'ın üzerine havâle etmiş (Allah onun kefili olmuş) demektir. Eğer (bu yolculukta) vefât ederse, Allah onu cennete koyar, şâyet âilesinin yanına döndürürse ganîmetle döndürür.”
“Hacda harcanan para(nın sevabı), Allâhü Teâlâ yolunda sarf edilen nafaka gibi, yedi yüz kat fazlası ile verilecektir.”
(Hac Rehberi, Fazilet Neşriyat)
Hicrî:   22 Şevval  1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder