قِيلَ يَا رَسُولَ اللهِ أَيُّ النَّاسِ أَفْضَلُ : فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مُؤْمِنٌ يُجَاهِدُ فِي سَبِيلِ اللهِ بِنَفْسِهِ وَمَالِهِ. (خ)
يا رسول الله ، إنسانلريك أك فضيلتلسى كيم در ؟ ديه سؤآل أدلدى : رسول الله أفندمز صلى الله عليه وسلم ’ جانيله و ماليله الله يولنده جهاد أدن مؤمندر . " بيوردولر . "
Yâ Resûlallâh, insanların en faziletlisi kimdir?: “diye suâl edildi. Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem ‘Canıyla ve malıyla Allah yolunda cihâd eden mümindir.” buyurdular.
(Sahîh-i Buhârî)
Hicrî: 30 Receb 1445 Fazilet Takvim
HALİFE’NİN NASİHATLERİ -2
İyi bil ki Cenâb-ı Hakk’ın rızasına ve Cennet’ine kavuşan kimseye, dünyada karşılaştığı fakirlik ve belalar zarar veremez. Gazab-ı İlâhî’ye uğrayan ve Cehennem’e atılan kimseye de dünyada kavuştuğu bolluk fayda vermez. Cennet ehli, dünyada iken çektiği hiçbir sıkıntıyı bir daha aslâ görmeyecektir. Cehennem ehli de dünyada iken tattığı nimetlerin lezzetini aslâ tadamayacaktır. Sanki bunların hiçbirisini yaşamamış gibi olacaklardır.
Cennet’i arzulayan, Cehennem’den kaçan kimse için şu dünyanın günleri, hazırlık vaktidir. Burada ecel gelmeden önce kulun tevbesi kabul edilir, günahları affolunur. Dünya, Mevlâ’nın verdiği mühlettir, buradaki amellerine göre kullarına âhirette karşılığını verecektir. Orada herkesin gizli hâlleri açığa çıkacaktır. Eğer zenginlikle imtihan olunursan iktisatlı ol. Nefsinde ve malında Rabb’inin hakkını (ibadetlerini lâyıkıyla yaparak, zekât ve sadaka vererek, Allah yolunda cihâd ederek) eksiksiz olarak öde! Kur’ân-ı Kerîm’de bildirildiği üzere Süleyman aleyhisselâm’ın hep dediği gibi şöyle söyle -meâlen-: “Bu, Rabb’imin fazlındandır. Beni imtihan için ki, bakalım şükür mü edeceğim, yoksa nimete karşı nankörlük mü edeceğim? Her kim şükrederse ancak kendi nefsi lehine şükreder. Her kim de nimete karşı nankörlükte bulunursa şüphe yok ki, Rabb’imin hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. O, çok kerem sahibidir.” (Neml S., âyet 40)
Aslâ malınla, makamınla övünme, nefsini beğenme! Sana ulaşan nimetlerin, Rabb’in katındaki bir makamın sebebiyle olduğunu zannetme! Dünyada verdiği zenginlikle seni başkalarına üstün kılmasına aldanma! Yoksa şükür kapısını şaşırmış, kıyamet fakirleri arasına katılmış, zenginlik kendisini azdırmış kimselerden olursun.
ŞÂBAN AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI
Hicrî-Kamerî 1445 yılı Şaban ayı ictimâı, 10 Şubat Cumartesi günü Türkiye saati ile 02.00’dedir. Ru’yet ise 10 Şubat Cumartesi, Türkiye saati ile 13.52’dedir.
Hilâl ilk olarak Avustralya Kıtası’nın batısından ve Asya Kıtası’nın güneyinden itibaren batı taraflarında görülmeye başlayacaktır. 11 Şubat Pazar günü de Şâban-ı şerîf ayının 1. günüdür.
Hicrî: 30 Receb 1445 Fazilet Takvim
SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder