4 Nisan 2023 Salı

MÜLK SÛRESİ’NİN FAZİLETİ


 

قَالَ اللهُ تَعَالَى : قُلْ هُوَ الَّذِي اَنْشَاَكُمْ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْاَبْصَارَ وَالْاَفْـِٔدَةَ قَل۪يلًا مَا تَشْكُرُونَ [سورة الملك:٢٣]

الله تعالى شويله بيوردى ( مئالا ) :  ( حبيبم ! ) ده كى : سزى ياراطان ، سزه قولق ( لر ) ، كوزلر و قلبلر ورن او ( الله تعالى ) ، در . حالبوكى سز ، بك آز شكر أديورسونوز . "

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu -meâlen (Habîbim!) De ki: Sizi yaratan, size kulak(lar), gözler ve kalpler veren O (Allâhü Teâlâ)’dır. Hâlbuki siz, pek az şükrediyorsunuz.’’

(Mülk Sûresi, âyet 23)

Hicrî:  13  Ramazan    1444  Fazilet Takvim

 

MÜLK SÛRESİ’NİN FAZİLETİ

 

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular ki:

Kur’ân-ı Kerîm’de otuz âyetlik bir sûre vardır ki okuyana şefaat eder, bağışlanmasına vesile olur. O, ‘Tebârekellezî bi-yedihi’l-mülk’tür (Mülk Sûresi’dir).” (Tirmizî)

Her müminin kalbinde (ezberinde) Mülk Sûresi’nin olmasını dilerdim.”

 Her kim, her gece Mülk Sûresi’ni okursa, Allâhü Teâlâ, o kimseden kabir azâbını meneder.”

Allâh’ın Kitâbı’nda otuz âyetlik bir sûre vardır ki (okumaya devam eden kimseye o sûre) şefaatçi kılınır. Kıyamet günü o kimsenin Cehennem’den çıkarılıp Cennet’e ulaştırılmasına vesile olur. O sûre, Tebâreke (Mülk) Sûresi’dir.”

İbn-i Abbâs (r. anhümâ), bir zâta şöyle buyurdular:

Sana, seni sevindirecek bir haber vereyim mi? Tebâreke Sûresi’ni oku, onu ezberle, ailene, evladına, küçük çocuklarına, komşularına öğret. Zira bu sûre-i celîle, münciye (kabir azâbından kurtarıcı)dır. Mücâdile (mücâdele eden)dir, kıyamet günü, kendisini okuyan için Rabb’inin huzurunda (affı için) mücadele eder. Bu sûre-i celîle, bir kimsenin ezberinde olursa, o kimsenin Cehennem’den kurtarılmasını Rabb’inden ister. Hazret-i Allah, bu sûre sebebiyle kişiyi kabir azâbından kurtarır.”

İbn-i Abbâs radıyallâhü anhümâ’dan rivayet olundu:

Ashâb’dan bir zât, bilmeden çadırını bir kabrin üzerine kurmuştu. O mekânda medfûn olan zâtın, kabrinde Tebâreke… (Mülk) Sûresi’ni sonuna kadar okuduğunu işitti. Sahâbî zât, Peygamber Efendimizin huzuruna giderek işittiği hâli haber verdi. Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular ki:

O (Mülk Sûresi), mânidir; okuyandan azâbı meneder. Münciye’dir; okuyanı kabir azâbından kurtarır.” 

 

KIT‘A:

 

Aldanma bu dünyaya, fânî cihandır bu,

Kendisi âşikâr, ateşi gizli külhandır bu,

Giden geri gelmez, iki kapılı handır bu,

İnsafı terk eyleme, makâm-ı imtihandır bu.

(Lâ edrî)

Hicrî:     13 Ramazan  1444  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder