13 Nisan 2023 Perşembe

RU’YETULLAH (ALLÂHÜ TEÂLÂ’NIN CEMÂLİNİ GÖRMEK)


 

قَالَ اللهُ تَعَالَى : ...والَّذِينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فِى رَوْضَاتِ الْجَنَّاتِ لَهُمْ مَا يَشَۤاؤُنَ عِنْدَ رَبِّهِمْ ذٰلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ [سورة الشورى: آية ٢٢]

الله تعالى شويله بيوردى ( مئالا ) :  إيمان أديب صالح عمل إشلينلر إيسه جنتلرين ( أك كوزل ) باحجلرنده درلر . اونلر إيجن رابلرى عندنده إستدكلرى هر شى واردر . إشته أك بيوك لطف بودور . "

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu -meâlen İman edip sâlih amel işleyenler ise Cennetlerin (en güzel) bahçelerindedirler. Onlar için Rableri indinde istedikleri her şey vardır. İşte en büyük lütuf budur.”

(Şûrâ Sûresi, âyet 22)

Hicrî:  22  Ramazan    1444  Fazilet Takvim

 

RU’YETULLAH (ALLÂHÜ TEÂLÂ’NIN CEMÂLİNİ GÖRMEK)

 

Allâhü Teâlâ Hazretleri zamandan, mekândan, cihetten ve keyfiyetten münezzeh olduğu hâlde, yüce şanına lâyık olarak cemâlini, Cennet ehline gösterecektir.

Cennet ehli Cennet’e, Cehennem ehli de Cehennem’e yerleştikten sonra, Allâhü Teâlâ tarafından bütün Cennet ehli, Firdevs Cennet’ine davet olunacak. Sonra gayet mükemmel bir ziyafet olacak. Son derece lezzetli her türlü yiyecekler ve içecekler ikram olunduktan sonra bir melek tarafından, “Ey Cennet ehli! Allâhü Teâlâ’nın indinde sizin için vaad buyurulmuş gayet büyük bir nimet vardır.” diye nida olunur. Cennet ehli, “O vaad buyurulmuş nimet nedir? Allâhü Teâlâ, Mîzân’da sevabımızı ağır kılmadı mı? Yüzlerimizi nurlandırmadı mı? Cehennem’den kurtarıp bizi Cennet’e girdirmedi mi? Bunca büyük nimetlerine bizi nâil kılmadı mı?” derler. Cenâb-ı Hak, “Bugün bunların tamamından daha büyük bir nimet daha ikram edeceğim.” buyurur. Bunun üzerine Cennet ehline, başka bir görme kuvveti verilerek perde kaldırılır. Onlar -Cennet’ten- Cemâl-i İlâhî’yi görüp hemen secdeye kapanırlar.

Cenâb-ı Hak, “Başınızı kaldırınız, burası ibadet yeri değildir.” buyurur.

Cennet ehli, bu büyük nimete mazhar oldukları esnâda bundan evvel nâil oldukları her türlü Cennet nimetlerini unuturlar ve ancak Allâhü Teâlâ’nın cemâline bakmak ile müstağrak olurlar. Çünkü bu nimet, bundan evvelki nimetlerin tamamından daha lezzetli, daha sevgili gelir. Bundan sonra herkes, kendi amel ve mertebesine göre Allâhü Teâlâ’nın cemâlini görecektir. Kimi dâima, kimi günde bir defa, kimi haftada bir defa, kimi de ancak bayram günleri görecektir. İşte Cennet’e girmekteki en büyük gaye, Allâhü Teâlâ’nın cemâlini müşahede etmektir.

Cehennem azâbından kurtulup Cennet’te bunca büyük nimete nâil olmak isteyen her erkek ve kadın, kendilerini şer‘-i şerîfin yasakladığı bütün günahlardan menedip emrettiği şeylerin tamamını tam bir ciddiyet ve arzu ile yapmaya çalışmalı, aslâ Allâhü Teâlâ’nın emirlerinden ayrılmamalıdır.

Hicrî:     22 Ramazan  1444  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder