قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : : مَنْ يَقُمْ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ. (ق)
رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : كيم فضيلتنه إنانرق و مكافاتنى سادجه الله دان أؤميد أدرك قدر كجه سنى إحيا أدرسه ( دعا أتمك ، نافله نماز قلمق و قرآن كريم اوقومق كبى عبادتله كجريرسه ) كجمش كوناحلرى باغشلانر . "
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: Kim faziletine inanarak ve mükâfatını sadece Allah’tan ümit ederek Kadir Gecesi’ni ihya ederse (dua etmek, nâfile namaz kılmak ve Kur’ân-ı Kerîm okumak gibi ibadetlerle geçirirse) geçmiş günahları bağışlanır.”
(Müttefekun Aleyh)
Hicrî: 25 Ramazan 1444 Fazilet Takvim
KADİR GECESİ’NİN FAZİLETİ
Ashâb-ı Kirâm, “Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” meâlindeki, Kadr Sûresi’nin 3. âyet-i kerîmesine sevindikleri kadar, hiçbir şeye sevinmediler.
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem, Ashâbına, İsrâîloğullarından dört kişiyi anlattı. Bunlar -göz açıp yumuncaya kadar kısa bir zaman dahi Allâhü Teâlâ’ya âsî olmadan- seksen sene ibadet etmişlerdi. Ashâb-ı Kirâm da buna hayret etmişlerdi.
Cebrâîl (a.s.) geldi ve “Yâ Muhammed! Sen ve Ashâb’ın, bu zâtların göz açıp yumuncaya kadar kısa bir vakit dahi olsa, Allâh’a isyan etmeden seksen sene ibadet etmelerine hayret ettiniz. Allâhü Teâlâ, sana bundan daha hayırlısını indirdi.” dedi ve “İnnâ enzelnâhü fî leyleti’l-kadr...” (Biz, onu Kadir Gecesi’nde indirdik, meâlindeki), âyet-i kerîmesi ile başlayan Kadr Sûresi’ni sonuna kadar okudu. Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem ve Ashâb-ı Kirâm buna çok sevindiler.
KADİR GECESİ’NDE KILINMASI TAVSİYE EDİLEN NAMAZ
Bu gece dört rekât Kadir Gecesi namazı kılınır:
1’inci rekâtte : 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İnnâ enzelnâhü...,
2’nci rekâtte : 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf,
3’üncü rekâtte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İnnâ enzelnâhü...,
4’üncü rekâtte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra:
• 1 defa, “Allâhü ekber, Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd.”
• 100 “Elem neşrah leke...” sûresi,
• 100 “İnnâ enzelnâhü...” sûresi,
• 100 defa da Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’in, Hazret-i Âişe validemize öğrettiği, “Allâhümme inneke Afüvvün Kerîmün tühıbbü’l-afve fa‘fü annî” duası okunur ve dua edilir.
Mümkünse bir de tesbîh namazı kılınır.
(Duâ ve İbadetler, Fazilet Neşriyat)
Hicrî: 25 Ramazan 1444 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder