24 Ekim 2022 Pazartesi

CENNET NİMETLERİNİN EN GÜZELİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : قَالَ اللهُ أَعْدَدْتُ لِعِبَادِي الصَّالِحِينَ مَا لَا عَيْنٌ رَأَتْ وَلَا أُذُنٌ سَمِعَتْ وَلَا خَطَرَ عَلَى قَلْبِ بَشَرٍ. (خ)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  الله عز وجله شويله بيوردى : صالح قللاريم إيجن ( جنتده ) ، هجبر كوزون كورمديكى ، هجبر قلاغين دويماديغى وهجبر بشرين خطرنه كلمين نعمتلرى حضرلادم . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular :  “Allah Azze ve Celle şöyle buyurdu: Sâlih kullarım için (cennette), hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı ve hiçbir beşerin hatırına gelmeyen nimetleri hazırladım.”

(Sahîh-i Buhârî)

Hicrî:  28   Rabiulevvel    1444 Fazilet Takvim

 

CENNET NİMETLERİNİN EN GÜZELİ

 

Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

Cennetlikler, cennete girince bir münâdî şöyle seslenir: Siz cennette ebediyen yaşayacak, hiç ölmeyeceksiniz; hep sağlıklı olacak, hiç hastalanmayacaksınız; hep genç kalacak, hiç yaşlanmayacaksınız; hep nimetler içinde yaşayacak, hiç keder ve sıkıntı çekmeyeceksiniz.”

Sizden cennetin en aşağı derecesinde olan birine (Allâhü Teâlâ veya bir meleği), ‘Ne dilersen dile.’ diyecek. O da bütün arzu ve isteklerini temenni edecek. Kendisine, ‘Hepsini diledin mi?’ diye soracak. O da, ‘Evet, diledim.’ diyecek. Bunun üzerine o kimseye: ‘Bütün isteklerin, bir kat fazlasıyla sana verilecektir.’ diyecek.”

Cennetlikler cennete girince Allâhü Teâlâ, onlara, ‘Size vermemi istediğiniz bir şey var mı?’ diye soracak. Onlar, ‘Yâ Rabbi! Yüzlerimizi ağartmadın mı? Bizi cennete koyup cehennemden kurtarmadın mı, daha ne isteyelim.’ diyecekler. İşte o zaman Allâhü Teâlâ (kulları ile arasındaki) perdeyi kaldıracak. Onlara verilen en güzel ve en değerli şey, Rablerinin cemâline bakmak olacaktır.”

Cerîr bin Abdullah (r.a.) şöyle dedi: Bir gece Resûlullâh’ın yanında bulunuyorduk. On dördüncü gecesindeki Ay’a baktıktan sonra şöyle buyurdu: “Şu Ay’ı hiçbir sıkıntı çekmeden gördüğünüz gibi, (cennette) Rabb’inizi(n cemalini) de ayan beyan göreceksiniz.”

Nitekim Kur’ân-ı Kerîm’de Kıyâmet Sûresi’nin 22 ve 23. âyet-i kerîmelerinde şöyle buyurulmuştur -meâlen-: “Birtakım yüzler vardır ki, o gün (ışıl ışıl) parıldayacak, Rablerin(in cemâlin)e bakacaktırlar.”

Cehennemlikler hakkında ise Mutaffifîn Sûresi’nin 15. âyet-i kerimesinde, şöyle buyurulmuştur -meâlen-: “Hayır! Onlar şüphesiz o gün, Rablerinden mahrum kalmışlardır.”

Yani müminler âhirette Allâhü Teâlâ’nın cemâlini görme şerefine nâil olacakları hâlde, o inkârcılar bu şereften ebediyyen mahrum kalacaklardır.

Hicrî:      28 Rabiulevvel   1444 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder