11 Temmuz 2022 Pazartesi

YEDİ ŞEY OLMADAN YEDİ ŞEY FAYDA VERMEZ


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ مِنْ أَسْوَأِ النَّاسِ مَنْزِلَةً مَنْ أَذْهَبَ آخِرَتَهُ بِدُنْيَا غَيْرِهِ. (ط)

رسول الله  ( ﷺ ) بيوردولر:  ’’ محقق باشقاسنيك دنياسى اوغرونه كندى آخرتنى هبا أدنلر ( قيامت كونى الله عندنده ) دره جه باقمندان إنسانلريك أك كوتولرندندر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:   Muhakkak başkasının dünyası uğruna kendi âhiretini hebâ edenler (kıyamet günü Allah indinde) derece bakımından insanların en kötülerindendir.”

(Müsned-i Tayâlisî)

Hicrî:  11   Zilhicce   1443 Fazilet Takvim

 

YEDİ ŞEY OLMADAN YEDİ ŞEY FAYDA VERMEZ

 

Hikmet sahibi bir zât şöyle söylemiştir: Yedi şeyi yapıp yedi şeyi yapmayan, amelinden bir fayda göremez.

1.             Günahlardan kaçınmayan kimsenin o hâlde iken “Allâhü Teâlâ’nın azâbından korkuyorum.” demesi fayda vermez.

2.             Sâlih ameller işlemeyen kimsenin “Ben, Allâhü Teâlâ’dan sevap istiyorum.” demesi fayda vermez.

3.             İbadet etmeye ve hayır işlemeye kalbiyle niyet edip hayrı işlemek için gayret göstermeyene bu niyeti fayda vermez.

4.             Kendini hayır işlemeye muvaffak kılması için Allâhü Teâlâ’ya dua ettiği hâlde çalışmayana bu duası fayda vermez.

5.             İşlediği günahlardan dolayı pişman olmayana, sırf diliyle olan istiğfârı; “Estağfirullâh demesi” fayda vermez.

6.             Başkaları gördüğü zaman sâlih ve hayırlı ameller işleyip, kimsenin görmediği yerde de kötü amel işleyene sâlih amelleri fayda vermez.

7.             İbadet etmekte gayretli olup da amellerini ihlâsla; sırf Allah rızası için yapmayana, ihlâssız amelleri fayda vermez.

 

MUTFAĞIMIZ…..Edirne Tava Ciğeri

 

Malzemeler: 500 gr dana ciğeri, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, sıvı yağ.

Hazırlanışı: Ciğerin dışındaki zar, alınır, kanını salması için buzlu, soğuk su içerisinde 1-2 saat bekletilir. Sonra suyu süzdürülür ve parmak uzunluğunda ince şeritler hâlinde doğranır. Doğrama esnasında ciğerin içindeki sinirler de temizlenir. Bir kaba alınarak üzerine tuz serpilir ve karıştırılır.

Yağ, kızartma tavasına alınır ve iyice kızdırılır. Bu esnada, ciğerler una bulanır ve üzerlerindeki fazla un silkelenerek dökülür. Ciğerler, birbirine yapışmaması için kızgın yağa azar azar atılır ve arada karıştırılarak 3-4 dakika kızartılır. Çok kurumadan, kevgir ile yağı süzdürülerek tabağa alınır. Arzuya göre soğan söğüşü, biber, yoğurt veya cacık ile ikram edilir. Afiyet olsun.

Hicrî:  11   Zilhicce   1443 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder