26 Nisan 2022 Salı

KADİR GECESİ’NİN FAZİLETİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَنْ يَقُمْ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ. (ق)

رسول الله  ( ﷺ ) بيوردولر  :  كيم فضيلتنه إنانرق ومكافاتنى سادجه الله دان أؤمت أدرك قدر كجه سنى إحيا أدرسه ( دعا أتمك ، نافله نماز قلمق وقرآنى كريم اوقومق كبى عبادتلرله كجيريرسه ) كجمش كوناحلرى باغشلانر . "

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “ Kim faziletine inanarak ve mükâfatını sadece Allah’tan ümit ederek Kadir Gecesi’ni ihya ederse (dua etmek, nâfile namaz kılmak ve Kur’ân-ı Kerîm okumak gibi ibadetlerle geçirirse) geçmiş günahları bağışlanır.”

(Müttefekun Aleyh)

Hicrî:  25   Ramazan   1443 Fazilet Takvim

 

KADİR GECESİ’NİN FAZİLETİ

 

Ashâb-ı Kirâm, “Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” meâlindeki, Kadr Sûresi’nin 3. âyet-i kerîmesine sevindikleri kadar hiçbir şeye sevinmediler.

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem, Ashâbına, İsrâîloğullarından dört kişiyi anlattı. Bunlar -göz açıp yumuncaya kadar kısa bir zaman dahi Allâhü Teâlâ’ya âsî olmadan- seksen sene ibadet etmişlerdi. Ashâb-ı Kirâm da bundan dolayı hayret etmişlerdi.

Cebrâîl (a.s.) geldi ve “Yâ Muhammed! Sen ve Ashâbın, bu zâtların göz açıp yumuncaya kadar kısa bir vakit dahi olsa, Allâh’a isyan etmeden seksen sene ibadet etmelerine hayret ettiniz. Allâhü Teâlâ, sana bundan daha hayırlısını indirdi.” dedi ve “İnnâ enzelnâhü fî leyleti’l-kadr...” (Biz, onu Kadir Gecesi’nde indirdik) meâlindeki âyet-i kerîme ile başlayan Kadr Sûresi’ni sonuna kadar okudu. Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem ve Ashâb-ı Kirâm buna çok sevindiler.

KADİR GECESİ’NDE NE YAPILIR?

Bu gece dört rekât Kadir Gecesi namazı kılınır:

1inci rekâtte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İnnâ enzelnâhü...,

2nci rekâtte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf,

3üncü rekâtte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İnnâ enzelnâhü...,

4üncü rekâtte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.

Namazdan sonra:

              1 defa, “Allâhü ekber Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd.”

              100 “Elem neşrah leke...” sûresi,

              100 “İnnâ enzelnâhü...” sûresi,

              100 defa da Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’in, Hazret-i Âişe vâlidemize öğrettiği “Allâhümme inneke Afüvvün Kerîmün tühıbbü’l-afve fa‘fü annî” duası okunur ve dua edilir. Hicrî:  25  Ramazan   1443 Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder