6 Mayıs 2021 Perşembe

HARAM YİYENİN İBADETİ KABUL OLMAZ

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:  اَلرَّجُلُ يُطِيلُ السَّفَرَ أَشْعَثَ أَغْبَرَ يَمُدُّ يَدَيْهِ إِلَى السَّمَاءِ يَا رَبِّ يَا رَبِّ وَمَطْعَمُهُ حَرَامٌ وَمَشْرَبُهُ حَرَامٌ وَمَلْبَسُهُ حَرَامٌ وَغُذِيَ بِالْحَرَامِ فَأَنَّى يُسْتَجَابُ لِذٰلِكَ. (م)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  : بر آدامكى ، ( خيرلى بر عمل إيجن ) اوزون بر يولجوليغه جقمش ، صاجلرى داغنق ، بريشان ويوزى طوز إيجنده در . بو آدام أللرينى سمايه اوزاترده " ياربى ، ياربى " ديرك دعا أدر . حالبوكى اونون يديكى حرام ، إجتكى حرام ، كيديكى حرامدر , حرام ايله بسلنب بيومشدر , بويله كشنك دعاسى نصل قبول اولونور ؟  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Bir adam ki, (hayırlı bir amel için) uzun bir yolculuğa çıkmış, saçları dağınık, perişan ve yüzü toz içindedir. Bu adam ellerini semaya uzatır da ‘Yâ Rabbi, Yâ Rabbi’ diyerek dua eder. Hâlbuki onun yediği haram, içtiği haram, giydiği haramdır. Haram ile beslenip büyümüştür. Böyle kişinin duası nasıl kabul olunur?”

(Sahîh-i Müslim)

Hicrî:   24   Ramazan     1442    Fazilet Takvim

 

HARAM YİYENİN İBADETİ KABUL OLMAZ

 

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem, “Kıyamet günü, Tihâme dağları kadar çok sevapları olan topluluklar gelecek. Onlar, Allâh’ın huzuruna getirildiğinde, Allâhü Teâlâ, onların sevaplarını heder edecek ve onları cehenneme atacaktır.” buyurdu.

Ebû Huzeyfe radıyallâhü anh’ın âzâtlısı Sâlim (r.a.):

Anam babam sana fedâ olsun, yâ Resûlallâh! Bu toplulukların kim olduğunu bize bildir, biz de bilelim. Seni hak peygamber olarak gönderen Allâh’a yemin ederim ki, ben onlardan olmaktan korkuyorum” dedi. Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem:

Ey Sâlim! Onlar namaz kılarlar ve oruç tutarlar. Ancak kendilerine haram olan bir şey verildiği zaman hemen atılıp onu alırlar. Bundan dolayı Allâhü Teâlâ, onların amellerini kabul etmez” buyurdu

.

NEREDE BENİM ARDIM SIRA GELENLER!”

 

Abdullah bin Abbâs radıyallâhü anhümâ şöyle buyurdu:

Kıyamet gününde dünya; saçları karma karışık, gözleri gömgök olmuş, azı dişleri görünen, çirkin suratlı yaşlı bir kadın suretinde getirilir, insanları seyreder. İnsanlara:

Bunu tanıyor musunuz?” diye sorulur. İnsanlar da:

Biz onu tanımaktan Allâh’a sığınırız.” derler.

Bu, uğrunda birbirinizle çarpıştığınız, birbirinizle akrabalık bağlarını kestiğiniz, uğrunda birbirinize darılıp küstüğünüz, birbirinize hased ettiğiniz, buğzettiğiniz, birbirinize kibirlenip gururlandığınız dünyadır.” denilir. Sonra dünya cehenneme atılır. Dünya:

Yâ Rabbi! Nerede bana tâbi olanlar, nerede benim ardım sıra gelenler.” deyince Allâhü Teâlâ:

“Dünyaya tâbi olanları ve onun ardı sıra gidenleri de cehenneme atın.” buyurur.

Hicrî:   24   Ramazan     1442    Fazilet Takvim

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder