20 Mart 2019 Çarşamba

KUR’ÂN-I KERÎM ÖĞRETMENİN FAZÎLETİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: خِيَارُ أُمَّتِي عُلَمَاؤُهَا وَخِيَارُ عُلَمَائِهَا رُحَمَاؤُهَا أَلَا وَإِنَّ اللهَ تَعَالَى لَيَغْفِرُ لِلْعَالِمِ أرْبَعِينَ ذَنْبًا قَبْلَ أَنْ يَغْفِرَ لِلْجَاهِلِ ذَنْبًا وَاحِدًا. (فيض)
رسول الله  أفندمز  ( صلى الله عليه وسلم )  ،"  اؤمتمن أك خيرليلرى عالملرى در . عالملرين أك خيرليلرى ده ( مخلوقاته قرشى ) أك مرحمتلى اولانلرى در . دقت أدين ! محقق الله تعالى , جاهلين بر كوناحنى عفو أتمه دن اؤنجه ( مرحمتلى و علمى ايله عمل أدن ) عالمين قرق كوناحنى عفو أدر ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Ümmetimin en hayırlıları âlimleridir. Âlimlerinin en hayırlıları da (mahlûkâta karşı) en merhametli olanlarıdır. Dikkat edin! Muhakkak Allâhü Teâlâ, câhilin bir günâhını affetmeden önce (merhametli ve ilmi ile amel eden) âlimin kırk günâhını affeder.” 
(Feyzü’l-Kadîr)
Hicrî:   12  Recep   1440  Fazilet Takvimi 

KUR’ÂN-I KERÎM ÖĞRETMENİN FAZÎLETİ

 
Câbir bin Abdullah (radıyallâhü anh) şöyle anlattı:
Bir adam Resûlullah Efendimize (sallallâhü aleyhi ve sellem) gelerek:
“Yâ Resûlallah! Evlâdına Allâh’ın kitâbını öğreten kimsenin sevâbı nedir?” diye sordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Kur’ân-ı Kerîm Allah kelâmıdır, onun sevâbına nihâyet yoktur.” buyurdular. Cebrâîl Aleyhisselam geldi, Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) ona: “Ey Cebrâîl! Evlâdına Allâh’ın kitâbını öğreten kimsenin sevâbı nedir?” diye sordu. O da: “Yâ Muhammed! Kur’ân-ı Kerîm Allah kelâmıdır, onun sevâbının nihâyeti yoktur.” buyurdular.
Sonra Cebrâîl Aleyhisselam göğe yükseldi, İsrâfîl Aleyhisselâm’a: “Ey İsrâfîl! Evlâdına Allâh’ın kitâbını öğreten kimsenin sevâbı nedir?” diye sordu. O da: “Ey Cebrâîl! Kur’ân-ı Kerîm Allah kelâmıdır, onun sevâbının nihâyeti yoktur.” dedi. 
Sonra Allâhü Teâlâ, Cebrâîl Aleyhisselâm’ı Peygamberimize (s.a.v.) gönderdi ve buyurdu ki: “Yâ Muhammed! Muhakkak Rabbin sana selâm ediyor ve buyuruyor ki: Evlâdına Kur’ân-ı Kerîm’i öğreten kimse Beytimi (Kâbe-i Muazzama’yı) on bin defa haccetmiş, on bin defa umre yapmış, on bin defa gazâya (cihada) çıkmış, İsmâil Aleyhisselam evlâdından on bin köle âzâd etmiş, on bin aç Müslümanı doyurmuş, on bin çıplak Müslümanı giydirmiş gibi sevap alır. Evlâdının Kur’ân-ı Kerîm’den okuduğu her harf için ona on hasene verilir, on günâhı silinir.
Yâ Muhammed! Muhakkak ben ‘elif-lâm-mîm’ için on sevap verilir, demiyorum, lâkin elif harfi için on, lâm harfi için on, mîm harfi için on sevap verilir. Bu ameli, tekrar dirilinceye kadar o kimseye kabrinde arkadaş olur. Bu ameliyle mîzânının sevap tarafı ağır gelir. Bu kişi sırât üzerinden şimşek gibi geçer. Bu ikramların tamamına ve umduğundan da fazlasına nâil olmadıkça, Kur’ân-ı Kerîm o kişiden aslâ ayrılmaz.”
Hicrî:   12  Recep   1440  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder