15 Mayıs 2018 Salı

RAMAZÂN-I ŞERÎF RAHMET AYIDIR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِيَّاكُمْ وَالطَّمَعَ، فَإِنَّهُ هُوَ الْفَقْرُ الْحَاضِرُ، وَإِيَّاكُمْ وَمَا يُعْتَذَرُ مِنْهُ. (فيض)
بيغمبريمز أفندمز ( صلى الله عليه وسلم ) بويوردولر     ."إنسانلريك ألندكنه هَوَسْ أتمكدن ، تاماحكار اولمقدان صاقنى نز . محقق او بشين فقيرلكدر . اؤزور ديلمنزى إيجاب أتديره جك شيلردن ده صاقننز      ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “İnsanların elindekine heves etmekten, tamahkâr olmaktan sakınınız. Muhakkak o peşin fakirliktir. Özür dilemenizi îcâb ettirecek şeylerden de sakınınız.” 
(Feyzu’l-Kadîr)
Hicrî:   28  Şaban  1439  Fazilet Takvimi 

RAMAZÂN-I ŞERÎF RAHMET AYIDIR

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
• “Ramazan ayının ilk gecesi olduğunda cennet kapıları açılır, bütün ay boyunca cennetin hiç bir kapısı kapanmaz. Azgın cinler (şeytanlar) bağlanır. Her gece sabah namazı vaktine kadar semâdan şöyle seslenilir:
‘Ey hayır peşindeki kişi, hayırlı amelleri işlemeye devam et ve sevin. Ey kötü amel işleyen kişi, bu ay tevbe ve sâlih amel zamanıdır, kendini fenâlıktan tutup tevbe et, tevben makbuldür. İstiğfâr eden yok mudur, mağfiret olunsun. Tevbe eden yok mudur, tevbesi kabûl olunsun. Duâ eden yok mudur duâsı müstecâb (makbul) olsun.”
• “Muhakkak Ramazân-ı Şerîf’te iftâr vaktinde her gece Allâhü Teâlâ altmış bin kişiyi cehennemden âzâd eder. (Ramazan bayramı günü) olduğunda bütün ay boyunca âzâd ettiği kadar kulunu cehennemden âzâd eder.”
• “Ramazân-ı Şerîf’in ilk gecesi olunca Allâhü Teâlâ bütün mahlûkâtına rahmet nazarıyla bakar. Allâhü Teâlâ bir kuluna rahmet nazarıyla baktı mı artık ona ebediyen ateşle azâb etmez. Ramazân-ı Şerîf’in her günü ve gecesinde Allâhü Teâlâ milyon kişiyi cehennemden âzâd eder. Yirmi dokuzuncu gece olunca bütün ay boyunca âzâd ettikleri kadar kişiyi âzâd eder.”
• “Ramazan ayının ilk gecesi olduğunda cennet kapıları açılır, Ramazan ayının son gecesi çıkıncaya kadar kapanmaz. Ramazan’ın bir gecesinde namaz kılan her mümine Allâhü Teâlâ’nın emriyle her secde için yediyüz bin sevap yazılır, cennette kızıl yakuttan bir köşk binâ olunur. Ramazân-ı Şerîf’in ilk günü orucunu tutunca geçmiş (küçük) günahları ve sonraki Ramazan’a kadarki (küçük) günahları bağışlanır. Yetmiş bin melek her gün sabahtan akşama kadar onun için istiğfâr ederler. Ramazân-ı Şerîf’in gecesinde yahut gündüzünde yaptığı her secdesi onun için cennette öyle bir ağaç olur ki bir süvârî onun gölgesini ancak beşyüz yılda aşabilir.
Hicrî:   28  Şaban  1439  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder