17 Mayıs 2018 Perşembe

RAMAZÂN-I ŞERÎF’TE TAVSİYE EDİLEN BAZI İBADETLER



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:  مَنْ اَنْفَقَ نَفَقَةً فِى سَبِيلِ اللهِ كُتِبَتْ لَهُ بِسَبْعِ مِائَةِ ضِعْفٍ. (ت)
رسول الله أفندمز  ( صلى الله عليه وسلم ) بويوردولر     ."كيم الله يولنده بر إنفاقده بولونورسه ( ذكات ويا صدقه وريرسه )  او كمسيه يدى يوز قاط ثواب يازلر      ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kim Allah yolunda bir infakta bulunursa (zekât veya sadaka verirse) o kimseye yedi yüz kat sevap yazılır.” 
(Sünen-i Tirmizî)
Hicrî:   02  Ramazan  1439  Fazilet Takvimi 

RAMAZÂN-I ŞERÎF’TE TAVSİYE EDİLEN BAZI İBADETLER

Mübârek Ramazân-ı Şerîf ayı, 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muhammed’in ayıdır. Gündüzleri oruçla, geceleri terâvih namazlarıyla ihyâ edilir.

Ramazân-ı Şerîf Kur’ân ayıdır. Bu itibarla, Kur’ân okumasını bilen herkes, bu ayda Kur’ân-ı Kerîm’i hatim etmelidir. Kur’ân okumasını bilmeyenler bu ayı fırsat bilip öğrenmeye gayret etmelidirler. Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden âzâda vesiledir.
Ramazân-ı Şerîf’te yapılması tavsiye edilen bazı ibâdetler:
• Birinci on gün içinde, mümkünse, tesbih namazı kılınır ve hatm-i enbiyâ yapılır.
• İkinci on gün içinde, mümkünse, yine tesbih namazı kılınır ve hatm-i enbiyâ yapılır.
• Üçüncü on gün içinde ise tevbe-istiğfar, hatm-i enbiyâ ve 7 salât ve selâmdan sonra mümkünse hatm-i istiğfar yapılıp, yâni 1001 defa, “Estağfirullâhe’l-Azîm ve etûbü ileyk” denildikten sonra da 7 veya 70 salât ve selâm okunur, duâ edilir.
• İftara yakın “Allâhümme yâ vâsia’l-mağfiratiğfirlî”
• İftarda da “Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü” veya “Zehebe’z-zameu vebtelleti’l-urûku ve sebete’l-ecru inşâallah” duâları okunur. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
HİKMETLİ BAZI SÖZLER
• Bizim Ramazân-ı Şerîf’ten memnun olmamız mühim değil, önemli olan Ramazân-ı Şerîf’in bizlerden memnun olmasıdır. En büyük şefâatçi Kur’ân-ı Kerîm’dir, Kelâmullah’tır.
• Kur’ân-ı Kerîm’e kim çok saygı gösterirse, hürmet ederse, Kur’ân-ı Kerîm ilminden en çok istifâde edecek kişi odur. Aynı şekilde Ramazân-ı Şerif’e en çok kim tâzim ve hürmet gösterirse, Ramazân-ı Şerif’in bereketinden en çok istifâde edecek kişi odur.
• Kur’ân-ı Kerîm ve Sünnet asla birbirinden ayrılmaz; iki tane en mühim düsturdur.
Hicrî:   02  Ramazan  1439  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder