11 Aralık 2017 Pazartesi

FAKİRLİĞE SABRETMENİN MÜKÂFÂTI



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اِنَّ الْفَاقَةَ لِاَصْحَابِى سَعَادَةٌ وَاِنَّ الْغِنَى لِلْمُؤْمِنِ فِى آخِرِ الزَّمَانِ سَعَادَةٌ. (كنز)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر   ."   اصحابم إيجن فقيرلك سعادت در . آخر زمانداكى مؤمنلر إيجن إيسه زنكينلك سعادت در ."
Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Ashâbım için fakirlik saâdettir. Âhir zamandaki müminler için ise zenginlik saâdettir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   23  Rebîulevvel  1439  Fazilet Takvimi 

FAKİRLİĞE SABRETMENİN MÜKÂFÂTI


Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) buyurdular ki: “Kıyâmet gününde dünyada fakirlik içinde yaşamış bir kul getirilir. Allâhü Teâlâ ona buyurur ki: ‘İzzetim ve celâlim hakkı için seni dünyadan mahrum etmem, katımda kıymetsiz olduğundan dolayı değildir. Ancak bugün senin için hazırladığım şu ihsanlar ve faziletlere ermen içindir. Ey kulum, (mahşer meydanına) şu saflar arasına çık, sırf benim rızam için seni yediren ve giydirenlere bak, onun elinden tut. Muhakkak onu sana bağışladım.
İnsanlar o günde ter deryasında hareket edemeyecek haldedirler. O fakir kul, safları yararak dolaşır ve dünyada iken kendisine yardım edenleri arar, kimi bulursa elinden tutar ve cennete koyar.”
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Her şeyin bir anahtarı vardır. Cennetin anahtarı da miskinleri (yoksulları) ve sâdık ve sabır ehli fakirleri sevmektir. Onlar kıyâmet gününde Allâhü Teâlâ'nın ihsân ettiği tahtlara oturacaklardır.” Dahhâk (radıyallâhü anh) buyurdu: “Bir kimse bir çarşıdan geçer de orada canının çektiği bir şey görür, almaya gücü yetmez ve mükâfâtını Allah’tan bekleyerek buna sabrederse, onun sabrı ve kanâati, Allah yolunda infâk edeceği (vereceği) bin dinar (altın)dan daha hayırlıdır.” İmam Ahmed bin Hanbel Hazretleri, fakirliğin sevâbını bildiren hadîs-i şerifi rivâyet edince, kendisine Resûlullâh Efendimizin fakirlikten Allâh'a sığındığı hadîs-i şerif soruldu. Cevap olarak şöyle buyurdu:
“Nasıl ki hakîkî zenginlik, mal zenginliği değil, kalp zenginliği ise Peygamberimizin Allâh’a sığındığı fakirlik de, kalp fakirliğidir, mal fakirliği değildir.”
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Muhakkak kalbe nur geldiğinde sadr (göğüs) inşirâh bulur (genişler).” Ashâb-ı Kirâm sordular:
“Yâ Resûlallah, Bunun bir alâmeti var mıdır?”
Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Evet, vardır: Aldatıcı, zarar verici ve geçici yurt olan dünyâ sevgisinden uzaklaşmak, ebediyet yurdu olan âhirete yönelmek ve gelmeden önce ölüm için hazırlanmaktır.” (İmam Yâfiî, Ravzu'r-Reyâhin)
Hicrî:   23  Rebîulevvel  1439  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder