1 Mart 2013 Cuma

MÜ’MİN ERKEKLER VE KADINLAR




Hadîs-i Şerîf, “Çoğu sarhoş eden şeyin azını da size yasaklarım.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Hicrî: 19 Rebîulahır 1434   •Fazilet Takvim

EY MÜ’MİN ERKEKLER VE KADINLAR


Allâhü Teâlâ, buyuruyor ki (meâlen):
“(Ey Resûl’üm) Mü’min erkeklere söyle: Gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını muhâfaza etsinler, bu kendileri için daha temizdir. Muhakkak Allah ne yaparlarsa haberdardır.” (Nûr sûresi, 30. âyet)

“Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhâfaza etsinler, -zâhir olanı (yâni örtünün dış tarafı ile eli ve yüzünden) başka- ziynetlerini açmasınlar ve baş örtülerini yakalarının üzerine sarkıtsınlar -Ancak, kendi kocalarına yâhud kendi babalarına, kocalarının babalarına yâhud kendi oğullarına, yâhud kendi kardeşlerine, yâhud kendi kardeşlerinin oğullarına, yâhud kızkardeşlerinin oğullarına yâhud kendi kadınlarına yâhud kendi ellerindeki câriyelerine, yâhud erkeklikten kesilmiş hizmetçilerine, yahud henüz kadınların avretlerine muttali' olmayan çocuklar müstesnâ- (ziynetlerini açmasınlar) gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar.
Hepiniz Allâh’a tevbe edin ki, ey mü'minler, felâh bulabilesiniz (kurtuluşa erebilesiniz). (Nûr süresi, 31 âyet)

İÇKİ VE TÜTÜN İNSANLIK İÇİN BÜYÜK LEKEDİR!

Sarhoş edicilerle keyif vericiler; içki ve tütün, insanlık için iki büyük beladır. İçki cemiyetlerin temelini sarsıp fertlerinin ahlâkî fazilet ve tabiî kuvvetlerini bozar.

İslam dininin kurtarıcı hükümleri ve bilhassa İslam âleminin cihanı süsleyen parlak güneşi olan Kur’ân-ı Azîmüşşan’ın âyetleri, alkollü içkileri katiyen haram etmektedir. Bunların zararı ve kötü tesiri tıbben, ahlâken ve aklen muhakkak olduğu halde Müslümanlar için bunların mübtelası bulunmak büyük hatadır.

BEYİT:
Hevâya düşdün ey dil meclis-i takvâya gelmezsin
Gözün aç gâfil olma bir dahi dünyâya gelmezsin.
(Lâ edri)
Hicrî: 19 Rebîulahır 1434   •Fazilet Takvim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder