Hadîs-i Şerîf,: Muhakkak bir kul âşikâr namaz kılar ve namazını güzel yaparsa,
gizli namaz kılar ve namazını güzel yaparsa Allah azze ve celle şöyle
buyurur: ‘İşte bu, benim hakîkî kulumdur.’ (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i
İbn-i Mâce)
Hicrî: 8 Cemâziyelevvel 1434 •Fazilet
Takvim
NAMAZIN KABUL OLMASI İÇİN
Namazın kemali şunlarladır:
Huşu, Allâhü Teâlâ’dan korkmak,
Takva, bütün azalarını haramdan ve şüphelilerden korumak,
Malâyaniyi; dünyasına ve âhiretine yaramayan söz ve işi terk etmek,
Terk-i kesel, namazı kılarken hükümlerin tam edâsında tembelliği terk
etmek.
Ezan-ı Muhammedi okunduğu vakit her işi terk edip cemaate
yetişmek, namazı her işinin önüne almak, işlerin en mühimi bilmek.
Namazın içinde riayet edilecek en mühim şeyler şunlardır:
İhlas, namazı sırf Allah rızası için kılmak,
Havf, Allâhü Teâlâ’dan korkmak,
Recâ, Allâhü Teâlâ’nın rahmetini ummak,
Kusurlarını görmek, kendini kusurlu olarak bilmek,
Mücahede, nefis ve şeytanın vesveseleri ile cenk etmek.
Hicrî: 8 Cemâziyelevvel 1434 •Fazilet
Takvim
MUTFAĞIMIZ: Sebzeli Güveç (5-6 kişilik)
,
Malzemeler: Kuşbaşı et 400 gr, patlıcan ve patates 3'er adet, soğan 1
adet, domates ve yeşil biber 2'şer adet, tereyağı 1 çorba kaşığı,
sarımsak, karabiber, tuz.
Yapılışı: Et tencerede kavrulur. Güveç ocağa konur, tereyağı
eritilir, soğan, sarımsak kavrulur, az salça ilâve edilip kavrulduktan
sonra suyu verilir. Su kaynayınca biraz domates ve biber atılır, kuşbaşı
kıyılmış olan patates ve patlıcanlar üzerine döşenir, onun üzerine
etler yerleştirilir, onun üzerine kalan kuşbaşı doğranmış domates ve
biber konulur, tuzu da atıldıktan sonra güveçin ağzı alüminyum folyo ile
sıkıca kapatılır.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirilir veya 180 derece fırında 40 ila 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder