قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : اَلْحَسَنُ وَالْحُسَيْنُ سَيِّدَا شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ. (ت)
رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : حسن و حسين ، جنت أهلنيك كنجلرينك أفنديلريدر . "
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Hasan ve Hüseyin, Cennet ehlinin gençlerinin efendileridir.”
(Sünen-i Tirmizî)
Hicrî: 07 Rebîulâhir 1446 Fazilet Takvim
HAZRET-İ HÜSEYİN’İN (R.A.) HUTBESİ
Hazret-i Hüseyin radıyallâhü anh, bir hutbesinde şöyle buyurmuştur:
Ey insanlar! Güzel ameller işlemekte yarışın, Allah katında hayır sahipleri için hazırlanmış ganimetlere; ebedî mükâfatlara kavuşmakta acele edin.
İhmâl ve tembellik ile işlediğiniz bir hayırlı amelin makbul olacağını zannetmeyin. Allah indinde övülmeyi, hayırlı işlerde acele etmekte arayın; iyilikleri tehir etmekte, geciktirmekte aramayın.
Her ne vakit bir kimse, diğer din kardeşine bir iyilikte bulunsa, o iyilik yapılanın da buna mukabeleye imkânı olmasa, Cenâb-ı Hak, onun yerine iyilik edene karşılığını verir. Hem Cenâb-ı Hakk’ın vereceği mükâfât, en mükemmel ve en büyük bir ihsân olur. Öyleyse sizler din kardeşlerinize, mükâfatını sırf Allah’tan bekleyerek iyilikte bulunun.
İyi bilin ki güzel ameller, övülmeyi mucip olur, ecir kazandırır. Eğer iyilik, bir insan suretine bürünseydi, elbette görenlerin hoşuna gidecek en güzel surette birisi olurdu. Eğer kötülük de bir insan suretinde ortaya çıksaydı, kalplerin kendisinden nefret edeceği, tiksineceği en çirkin bir surette meydana çıkardı.
Ey insanlar! Cömertlik eden, halk arasında yüksek tutulur, hürmet görür. Cimrilik eden ise hakir görülür. İnsanların en cömerdi, yaptığı cömertlikten dolayı bir karşılık beklemeyendir. İnsanların en kudretlisi ise gücü yeterken hasmını affedendir. İnsanların sıla cihetinden en üstünü, kendisiyle alâkasını kesenle bağ kurandır.
Her kim bir din kardeşine yaptığı iyilikte sırf Allah rızâsını gözetirse, en muhtaç olduğu vakitte de Allâhü Teâlâ, o kimseye yardım eder, başına gelmiş sıkıntı ve belâları, ondan defeder.
Kim bir din kardeşinin dünyalık bir sıkıntısını giderirse, Allâhü Teâlâ da onun âhiret sıkıntılarından birisini giderir. İyilik edene, Allâhü Teâlâ da ihsanda bulunur. Çünkü Allâhü Teâlâ, muhsinleri (iyilik edenleri) ve sâlih amellerde bulunanları sever.
Hicrî: 07 Rebîulâhir 1446 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder