1 Ekim 2024 Salı

TAKVÂ SAHİPLERİNİN DOSTLUĞU EBEDÎDİR


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ اللّٰهَ يَقُولُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَيْنَ الْمُتَحَابُّونَ بِجَلَالِي اَلْيَوْمَ أُظِلُّهُمْ فِي ظِلِّي يَوْمَ لَا ظِلَّ إِلَّا ظِلِّي. (م)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : محققكى الله تعالى ، قيامت كونى شويله بيورور : بنم رضام إيجن بربرلرينى سونلر نره ده ؟ باشقه هيجبر كولكه نيك بولونماديغى بو كونده ، اونلرى ، عرش ، ميك كولكسنده كولكلنديره جكيم . "

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:  “Muhakkak ki Allâhü Teâlâ, kıyamet günü şöyle buyurur: Benim rızâm için birbirlerini sevenler nerede? Başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bu günde, onları, Arş’ımın gölgesinde gölgelendireceğim.”

(Sahîh-i Müslim)

Hicrî:    28  Rebîulevvel  1446  Fazilet Takvim

 

TAKVÂ SAHİPLERİNİN DOSTLUĞU EBEDÎDİR

 

Zuhruf Sûresi’nin 67. âyet-i kerîmesinde şöyle buyurulmuştur -meâlen-: “Dostlar o gün, birbirlerine düşmandırlar. Yalnız takvâ sahipleri müstesnâdır.”

Bu âyet-i kerîme şöyle tefsir edilmiştir:

O gün; o kıyamet zamanında, dünyadaki dostların bazıları, bazısı için düşmandır. Bu dünyada din için değil, dünyalık menfaatler için birbirlerine dost görünerek birtakım günahları işlemiş olanlar, âhirette bu hareketlerinin ne derece yanlış ve fena olduğunu anlayacaklardır. Birbirlerini doğru yoldan uzaklaştırmış olduklarından dolayı aralarında bir düşmanlık, bir nefret meydana gelecektir. Yalnız takvâ sahipleri müstesnâdır. Dünyadayken sadece Allah rızası için birbirini sevmiş, dînî vazifelerini îfâ etmiş olan mümin kullar başkadır. Bunların arasındaki din kardeşliği âhirette de devam edecektir. Bunlar birbirleriyle âhirette de güzelce görüşecekler, birbirleri hakkında hayır murat edeceklerdir.

İnsanların, aralarında samimi ve ahlâkın faziletine dayanan bir muhabbetin tecellî edebilmesi için hepsinin de ulvî bir gayeye yönelmeleri, dînî bir terbiye ile vasıflanmaları, Cenâb-ı Hakk’a hakîkî manada kulluk yapmakla iftihar ediyor olmaları lâzımdır. Aralarında böyle bir birlik bulunan zâtların karşılıklı muhabbetleri, âhirette de devam edecektir ve bunların hepsi de âhiret nimetlerine nâil olacaklardır. İşte bu, İslâm terbiyesinin pek yüksek bir neticesidir.

 

GÜNEŞ TUTULMASI

 

2 Ekim Çarşamba günü “Halkalı Güneş Tutulması” vuku bulacaktır. Tutulmanın görüldüğü yerler: Güney Amerika Kıtası’nın güney kesimleri, Arjantin, Şili Pasifik, Atlantik Okyanusu ve Antarktika.

Tutulmanın başlangıcı: 2 Ekim Çarşamba 18:43 (Türkiye Saati)

Tutulmanın ortası : 2 Ekim Çarşamba 21:45 ” ”

Tutulmanın sonu : 3 Ekim Perşembe 0:47 ” ”

Hicrî:    28Rebîulevvel  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder