4 Haziran 2024 Salı

KELİME-İ TEVHÎD YEDİ TEHLİKEYE MÂNİDİR


 

قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى : لَنْ يَنَالَ اللّٰهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَٓاؤُهَا وَلٰكِنْ يَنَالُهُ التَّقْوٰى... (سورة الحج، ٣٧)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : ألبتده اونلاريك ( قربانلاريك ) أتلرى ده قانلارى ده اللهه اولاشماز . ولاكن أونه سزيك تقوى نيز اولاشاجقدر . "

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu -meâlen:  “Elbette onların (kurbanların) etleri de kanları da Allâh’a ulaşmaz. Velâkin O’na, sizin takvânız ulaşacaktır...”

(Hac Sûresi, âyet 37)

Hicrî:    27  Zilkâde  1445  Fazilet Takvim

 

 

KELİME-İ TEVHÎD YEDİ TEHLİKEYE MÂNİDİR

 

“Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Resûlullah” kelime-i tevhîdini ihlasla çok okuyanları, bu mübarek kelime hürmetine Allâhü Teâlâ, şu tehlikelerden ve şeytanın vesvesesinden muhafaza buyurur:

  1. Ölüm anındaki tehlikedir. Bu, -Allah muhafaza- imansız olarak ölme tehlikesidir. Bu tehlikeden kurtulanlar, son nefeste imanlarını muhafaza ederler.
  2. Kabir azâbı tehlikesidir. Bu tehlikeden kurtulanlar, kabirlerinde nurlar içerisinde olurlar.
  3. Münker ve Nekîr meleklerinin suâllerine cevap verememe tehlikesidir. Bu tehlikeden kurtulanlar, suâllere doğru cevap verirler.
  4. Haşr anındaki tehlikedir ki kişi âhirette tekrar diriltilip haşrolunduğunda yüzünün siyah olmasıdır. Bu tehlikeden kurtulanlar, yüzleri beyaz (nurlu ve parlak) bir şekilde haşrolunurlar.
  5. Hesap anındaki tehlikedir ki amellerinin hesabını verememe tehlikesidir. Bu tehlikeden kurtulanlar kolayca hesap verirler.
  6. Amellerin tartıldığı mîzândaki tehlikedir ki günahlarının, mizanda daha ağır gelmesidir. Bu tehlikeden kurtulanların sevapları, mizanda daha ağır gelir.
  7. Yol tehlikesidir ki kişinin Cehennem’e giden yola sevk edilmesidir. Bu tehlikeden kurtulanlar Cennet’e giden yola sevk edilirler.

 

ZİLHİCCE AYI İCTİMA‘I, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1445 yılı Zilhicce ayı ictimâı 6 Haziran Perşembe günü Türkiye saati ile 15.39’dadır.

Ru’yet ise 7 Haziran Cuma günü, Türkiye saati ile 03.44’tedir.

Hilâl, ilk olarak Kuzey Amerika Kıtası’ndan ve Büyük Okyanus’tan itibaren batı taraflara doğru görülecektir.

7 Haziran Cuma günü de Zilhicce ayının 1. günüdür.

Hicrî:    27 Zilkâde  1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder