17 Haziran 2024 Pazartesi

HİKMETLİ SÖZLER


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ مِنْ خَيْرِ النَّاسِ رَجُلًا عَمِلَ فِي سَبِيلِ اللهِ عَلَى ظَهْرِ فَرَسِهِ أَوْ عَلَى ظَهْرِ بَعِيرِهِ أَوْ عَلَى قَدَمِهِ حَتَّى يَأْتِيَهُ الْمَوْتُ. (ن)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : محقق إنسانلريك أك خيرلسى ، أؤلنجيه قدار آطنيك صرطنده ويا دوه سنيك صرطنده ويا آياقلرى أؤزرنده ( بنكلى ويا يايا اولرق ) الله يولنده جالشاندر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  “Muhakkak insanların en hayırlısı, ölünceye kadar atının sırtında veya devesinin sırtında veya ayakları üzerinde (binekli veya yaya olarak), Allah yolunda çalışandır.”

(Sünen-i Nesâî)

Hicrî:    11  Zilhicce   1445  Fazilet Takvim

 

 

HİKMETLİ SÖZLER

 

“Cenâb-ı Hak, insanlara, 50-60 senelik, 70 senelik ömür vermiş. Muvakkat, fânînin fânîsi. O kadar fânî, o kadar fânî ki; gözünü açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Fakat insan, yaşadığı müddetçe ölümü unutuyor, nefsin gafleti, nefs-i emmârenin gafleti, insanı milyon sene yaşayacakmış gibi, hiç ölmeyecekmiş gibi zannettirdiğinden, insanlar hataya ve isyana düşüyorlar. Hâlbuki Allâh’ın verdiği ömür, insana bir emanettir. O emaneti gayet iyi kullanmak lâzım. İyi kullanmaya gayret etmek lâzım; Allâh’ın inayetiyle ki huzur-ı İlâhî’ye, insan, iyi gidebilsin.”

“Allâh’a devamlı iltica ediniz. Çünkü nefis ile şeytan gibi düşmanlar var. Yol ne kadar kıymetli ise, düşman o kadar büyüktür. Dünya düşmanlarının hiçbir hükmü yok. Hiç onlardan korkmayın, çekinmeyin. Ne yapabilirler? En son, en son ne yapabilirler; canını alır. Başka bir şey yapabilir mi? Canını alırsa bir an evvel, huzur-ı İlâhî’ye gidersin, Mevlâ’na kavuşursun, Cennet’e gidersin. Dünyadaki düşmanlardan korkmak; bu, abes şey. Amma, Allâh’ın celâlinden, gadabından, mekr-i İlâhî’den korkmak lâzım. Şakası yok. Nefis ile şeytanın elinden bütün evliyaullah ‘el-aman’ demişler. Onun için müminler, beyne’l-havfi ve’r-recâ -korku ile ümit arasında- olacak. “Ben paçayı kurtardım, ben artık emniyetteyim” diye, hiç kimse söyleyemez. En büyük veliler dahi böyle bir şey söyleyemez. Allâh’a yaklaştıkça, Allah korkusu, insanların kalbinde artar.”

“Fırka-i Nâciye, nefs-i emmârenin telkînâtından kurtulanlardır.”

“Bu Kitâb’da (Kur’ân-ı Kerîm’de), Cenâb-ı Hak 14 asır evvel, her asırda bu kitabı inkâr edenlerin, milyonlarca milyarlarca insanın inkâr ettiğini, edeceğini bildiği için, ilm-i İlâhî bunu muhît olduğu için diyor ki Cenâb-ı Hak kitaba başlarken, “Bu kitapta şüphe yoktur.”

“Münevver insanlar, tarih okumuştur. Beşeriyetin muhtelif zamanlarını öğrenmiştir, okumuştur. Okuması lâzım.”

“Arı (hâlis, saf) Müslümanlık, para başında belli olur.”

Hicrî:    11 Zilhicce  1445  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder