18 Şubat 2021 Perşembe

ALLÂHÜ TEÂLÂ, KENDİSİNDEN İSTENİLMESİNİ SEVER


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ :  اَكْثِرُوا مِنَ الْاِسْتِغْفَارِ فِي شَهْرِ رَجَبَ فَاِنَّ لِلهِ فِي كُلِّ سَاعَةٍ مِنْهُ عُتَقَاءَ مِنَ النَّارِ وَاِنَّ لِلهِ مَدَائِنَ لَا يَدْخُلُهَا اِلَّا مَنْ صَامَ شَهْرَ رَجَبَ. (كنز)

رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر  ، "  رجب آينده جوقجه إستغفار أدينز . الله تعالى ، نيك ، بو آيك هر آننده جهنم دن آزاد أتديكى قوللرى واردر . محقق الله تعالى ، نيك ، ( جنتده ياراتديغى ) أؤيله كوشكلرى واردر كى اورايه آنجق رجب آينده اوروج طوطانلر كيره بلر  . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Receb ayında çokça istiğfar ediniz. Allâhü Teâlâ’nın, bu ayın her anında cehennemden âzâd ettiği kulları vardır. Muhakkak Allâhü Teâlâ’nın, (cennette yarattığı) öyle köşkleri vardır ki oraya ancak Receb ayında oruç tutanlar girebilir.”

(Kenzü’l-Ummâl)

Hicrî:   06   Recep     1442    Fazilet Takvim

 

ALLÂHÜ TEÂLÂ, KENDİSİNDEN İSTENİLMESİNİ SEVER

 

Receb-i şerîfin ilk cuma gecesi, Regâib Gecesi’dir. Bu geceyi oruçlu olarak karşılamalıdır. Dua, âciz olan kulun, ihtiyaç ve arzusunu, fiilen, kavlen ve hâlen yalvararak, ihlâs ve ciddiyetle Kâdir olan Allâhü Teâlâ’dan istemesidir. Duanın hakikati, kulun Rabb’inden yardım istemesi ve onun yardım ve rahmetine mürâcaat etmesidir. Dua, kulun Cenâb-ı Hakk’ın varlığını, azametini, her şeye kâdir olduğunu; kendisinin de âciz ve o herkesten cömert olan yaratıcısına muhtaç olduğunu itiraf etmesidir.

Allâhü Teâlâ, Furkan Sûresi’nin 77. âyet-i kerîmesinde şöyle buyurur (meâlen): “(Yâ Muhammed) De ki: Duanız (ve ibadetiniz) olmasa, Rabbim size ne kıymet verir…”

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

“Hazret-i Allah, kendisinden istemeyene gadap eder.”

“Hazret-i Allâh’ın fazlından isteyin! Çünkü o, kendisinden istenilmesini sever.”

Çünkü istemeyi terk etmek, büyüklenmek ve hiçbir şeye ihtiyaç duymamak demektir. Kul için ise bunlar caiz değildir. Hz. Allah, kendisinden istemeyi terk edene gadaplanır, insanoğlu ise kendisinden istenildiğinde gadaplanır.

 

REGÂİB KANDİLİ

 

Receb-i şerîfin ilk cuma gecesi, Regâib Kandili’dir. Bu geceye Regâib denilmesi, melekler bu geceye çok rağbet ettikleri içindir. Bu gece, Hz. Âmine Vâlidemiz’in âlemlere rahmet olan âhir zaman peygamberi Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimize hamile olduğunu anladığı gecedir.

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular: “Receb-i şerîfin ilk cuma gecesinden gâfil olmayınız. Çünkü bu geceye melekler, Regâib ismini vermiştir. Bu gecenin üçte biri olduğunda gökyüzünde ve yeryüzünde hiçbir melek kalmaz, hepsi Kâbe-i Muazzama’da ve onun etrafında toplanır. Cenâb-ı Hak, hâllerine muttalî olur ve ‘Ey meleklerim! Benden dilediğinizi isteyiniz.’ buyurur. Onlar da ‘Ey Rabbimiz! Receb ayında oruç tutanları bağışlamanı istiyoruz.’ derler. Allâhü Teâlâ ‘Bağışladım!’ buyurur.”

Bu gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için uyanık olmalı, bu geceyi ibadet ve tâatla ihyâ etmelidir.

Hicrî:   06   Receep     1442    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder