قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : كُلُّ ذُنُوبٍ يُؤَخِّرُ اللهُ مِنْهَا مَا شَاءَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ إِلَّا الْبَغْيَ وَعُقُوقَ الْوَالِدَيْنِ أَوْ قَطِيعَةَ الرَّحِمِ يُعَجَّلُ لِصَاحِبِهَا فِي الدُّنْيَا قَبْلَ الْمَوْتِ. (خد)
رسول الله أفندمز ( ﷺ ) بيوردولر ، " الله تعالى ، بتون كوناحلردان ديله ديكنى ( ن جزاسنى ) قيامت كونونه أرته لر . آنجق إنسانلره ظلمتمك ، آنايه بابايه عاصى اولمق ويا آقرابالق باغلارنى كسمك مستثنى . زيرى بونلرك جزالرى ، صاحبنه أؤلمدنىأؤنجه حياتده إيكن وريلر . "
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Allâhü Teâlâ, bütün günahlardan dilediğini(n cezasını) kıyamet gününe erteler. Ancak insanlara zulmetmek, anaya-babaya âsî olmak veya akrabalık bağlarını kesmek müstesnâ. Zira bunların cezaları, sahibine ölmeden önce hayatta iken verilir.”
(Buhârî, el-Edebü’l-Müfred)
Hicrî: 19 Cemâziyelahir 1442 Fazilet Takvim
İMÂM-I RABBÂNÎ (K.S.) HAZRETLERİNDEN NASİHATLER
• “İyi biliniz ki; bidat sahibi ile birlikte bulunmanın vereceği zarar, kâfirle birlikte bulunmanın vereceği zarardan daha fazladır ve bütün bidat ehlinin en şerlisi ve aşağılık olanı, Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) ashâbına buğz eden tâifedir.”
(c. 1, m. 54)
• “Ey evladım! Sen iyi bil ki; muhakkak insanın itikâda dâir hususları tashih etmesi lâzım olduğu gibi aynı şekilde sâlih ameller işlemesi de elzemdir. İbadetlerin en cemiyetlisi (her türlü şükrü içine alanı) ve Allâhü Teâlâ’ya en çok yaklaştıranı ise vaktinde kılınan namazdır.”
(c. 1, m. 85)
• “Peygamberlerin (aleyhimüsselâm) gönderilmesinden maksat ve dinî vazifelerdeki hikmet, (daima kötülüğü emreden) nefs-i emmâreyi âciz bırakmak ve onu hakir görmektir.”
(c. 1, m. 52)
• “Bir şahıs, nefsinin kötü ve noksan olduğunu kabul eder ve kendisinde bulunan hayır, kemâl, cemâl ve güzelliklerin Allâh’ın verdiği bir emanet olduğuna inanır, itiraf ederse muhakkak Allâhü Teâlâ’yı hayır, kemal, cemal ve güzelliği ile bilmiş olur.”
(c. 1, m. 234)
• “Şüphesiz ki nefis, riyâset ve üstünlük sevdâsı gibi kirlerden temizlenmedikçe (ebedî) kurtuluş imkânsızdır. Ebedî ölüme götürmesin diye bu hastalıkları tedavi etmek zaruridir.”
(c. 1, m. 52)
• “İhlâs üzere istikamette devam ettikçe, senelerce sürebilecek işlerin (ibadetlerden alınacak sevapların) saatler içerisinde yapılması mümkün olur.”
(Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, c. 1, m. 141)
ŞEYTAN NEDEN KORKAR?
Şeyh Ebû Saîd Harrâz (k.s.) anlatır:
“Rüyamda şeytanı gördüm. Ona vurmak için hemen asâma davrandım. O zaman bana şöyle denildi:
Şeytan, sopadan korkmaz. O, ancak kalpte olan iman nurundan korkar.”
Hicrî: 19 Cemâziyelahir 1442 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder