9 Ocak 2020 Perşembe

DÎNE UYGUN AMELİN EHEMMİYETİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِذَا قَصَّرَ الْعَبْدُ فِى الْعَمَلِ اِبْتَلَاهُ اللهُ بِالْهَمِّ. (جامع الاحاديث)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  قُلْ ، ( صالح ) عمللرنده نقصانلق كوسترديكى زمان ، الله تعالى اونى أؤزونتويه مبتلا قلار  ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kul, (sâlih) amellerinde noksanlık gösterdiği zaman, Allâhü Teâlâ onu üzüntüye mübtelâ kılar.” 
(Suyûtî, Câmiu’l-Ehâdîs)
Hicrî:   14   Cemâziyelevveel   1441  Fazilet Takvimi 

DÎNE UYGUN AMELİN EHEMMİYETİ

İmâm-ı Rabbânî Hazretleri buyurdular: “Temeli kolaylık üzerine bina edilmiş olan şerîate muvâfık olarak gösterilecek az bir gayret ve hareketle ebedî mülke ulaşmak mümkün olur. Az bir gafletle ve boş bırakmakla bu mülkün elden çıkıp yok olması da mümkündür.
Aynı şekilde bir idrak için yaratılmış olan aklı kullanmak ve ebedî mülkü çocuklar gibi cevz ve mevz (oyun ve eğlence) ile değişmemek lâzımdır. Şu anda yaptığınız (dîni tebliğ) hizmetinizi, Şerîat-i Mustafaviyye’nin hükümlerini yerine getirmekle birleştirirseniz muhakkak siz, peygamberlerin yaptığı işi yapmış olur, yüce dîninizi aydınlatmış, onu tamir etmiş olursunuz.” 
(Mektûbât-ı Îmâm-ı Rabbânî, c. 3, m. 54)
RİYÂNIN İLACI NEDİR?
Lokman Aleyhisselâm, oğluna şöyle nasîhatte bulundu:
“Riyâ, işlediğin amelin sevâbını dünyada iken istemendir. Hayırlı toplulukların ameli ise ancak âhiret için olur.”
Oğlu: “O hâlde riyânın ilacı nedir?” diye sordu. Lokman Aleyhisselâm: “Ameli gizlemektir.” buyurdu. Oğlu:
“Peki, amel nasıl gizlenir?” diye sordu. Bunun üzerine Lokman Aleyhisselâm:
“Açıktan yapma mükellefiyetinde olduğun amellere, ancak ihlâs ile başla, onu yalnız Allah rızâsı için yap. Açıktan yapma mükellefiyetinde olmadığın amelleri de Mevlâ’dan başkasının muttalî olmadığı yerde yap. Bu, Cenâb-ı Hakk’a daha sevimlidir.” buyurdu. 
(Kurtubî Tefsîri)
AY TUTULMASI
10 Ocak Cuma günü “Yarı Gölgeli Ay Tutulması” vuku bulacaktır. Tutulmanın görüleceği yerler: Avrupa, Afrika, Asya,  Avustralya Kıtası, Türkiye, Almanya ve Avusturya.
Tutulmanın büyüklüğü: -0.116’dir.
Tutulmanın başlangıcı  : 10 Ocak 2020  20.08 (Türkiye S.)
Tutulmanın ortası         : 10 Ocak 2020  22.10       “
Tutulmanın sonu          : 11 Ocak 2020  00.12       “
Hicrî:   14   Cemâziyelevveel   1441  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder