25 Ocak 2020 Cumartesi

PEYGAMBERİMİZİN MUCİZESİ: SİZ SORMADAN SÖYLEYEYİM



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: سَيَأْتِي عَلَيْكُمْ زَمَانٌ لَا يَكُونُ فِيهِ شَيْءٌ أَعَزَّ مِنْ ثَلَاثٍ: دِرْهَمٌ حَلَالٌ أَوْ أَخٌ يُسْتَأْنَسُ بِهِ أَوْ سُنَّةٌ يُعْمَلُ بِهَا. (طس)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  أؤزرينزه أؤيله بر زمان كله جككى او زمان أؤج شيدن دها قيمتلى هجبر شى اولماياجق . هلال بر درهم ( قزانج ) كندسى إيله أؤنسيت قورولابله جك دوسط و كندسى إيله عمل اولوناجق سنت  ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Üzerinize öyle bir zaman gelecek ki o zamanda üç şeyden daha kıymetli hiçbir şey olmayacak: Helâl bir dirhem (kazanç), kendisiyle ünsiyet kurulabilecek dost ve kendisiyle amel olunacak sünnet.” 
(Taberânî, el-Mu’cemü’l-Evsat)
Hicrî:   30   Cemâziyelevveel   1441  Fazilet Takvimi


PEYGAMBERİMİZİN MUCİZESİ: SİZ SORMADAN SÖYLEYEYİM

 
Hz. Ebûbekir, Hz. Ömer, Hz. Ali bin Ebû Tâlib ve Hz. Ebû Ubeyde bin Cerrâh (radıyallâhü anhüm) bir araya gelip birtakım şeyleri müzâkere ediyorlardı. Ali bin Ebû Tâlib (k.v.) onlara: “Haydi beraber Resûlullâh’a (sallallâhü aleyhi ve sellem) gidelim ve (bu mevzûları) ona soralım.” dedi. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) huzuruna varınca “Yâ Resûlallah! Size bazı şeyler sormaya geldik.” dediler.
Peygamberimiz (s.a.v.): “İsterseniz siz bana sorun, isterseniz sormak için geldiğiniz şeyleri (siz sormadan) ben size haber vereyim.” buyurdular. Onlar “Yâ Resûlallah, öyleyse siz haber verin.” dediler.
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
‘İhsân kime yapılır?’ diye sormak için geldiniz. İhsânın, asâlet sâhibi veya din ehli (Müslüman olan) kimseye yapılması münâsibdir. Yine siz, Allâhü Teâlâ’nın kuluna gönderdiği rızıktan sormak için geldiniz. Kula rızkını, Allâhü Teâlâ gönderir. O hâlde sizler, sadaka vererek (Allâhü Teâlâ’dan) sizi rızıklandırmasını talep ediniz.
Bedenen zayıf kimselerin cihâdından sormak için geldiniz. Bedenen zayıf kimselerin cihâdı, hac ve umredir.
Kadının cihâdından sormak için geldiniz. Kadının cihâdı, kocasını memnun etmek için zînetlenmesi ve ona itâat etmesidir.
Yine siz, rızkın nereden ve nasıl geldiğini sormak için geldiniz. Allâhü Teâlâ elbette mümin kulunu hiç beklemediği bir yerden rızıklandırıverir.”
 
CEMÂZİYELÂHİR İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI
 
Hicrî-Kamerî 1441 yılı Cemâziyelâhir ayı ictimâı 25 Ocak Cumartesi günü Türkiye saati ile 0.42’dedir.
Ru’yet, ise 25 Ocak Cumartesi Türkiye saati ile 16.22’dedir.
Hilâl’in görüldüğü yerler: Suudi Arabistan, Mısır, Libya, Cezayir, Fas, Moritanya, Güney Afrika, Kamerun, Zambiya, Atlas Okyanusu, ABD, Kosta Rika, Meksika, Surinam, Haiti.
Hilâl; Türkiye, Almanya, Avusturya’dan görülemeyecektir.
Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 26 Ocak Pazar günü de Cemâziyelâhir ayının 1. günüdür.
Hicrî:   30   Cemâziyelevveel   1441  Fazilet Takvimi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder