10 Ağustos 2019 Cumartesi

TESBİHLERİN SEVÂBININ BÜYÜKLÜĞÜ




قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ اللهَ تَعَالَى يَطَّلِعُ فِي الْعِيدَيْنِ إِلَى الْأَرْضِ فَاَبْرِزُوا مِنَ الْمَنَازِلِ تَلْحَقْكُمُ الرَّحْمَةُ. (فيض)
بيغمبر  أفندمز  ( )  بيوردولر ،"    محقق الله تعالى ، رمشان و قربان بايرامى كونلرنده ير يوزونه ( رحمتى إيله ) تجللى أدر . او حالده ( بايرام نمازى إيجن ) أولرينزدن جقن كى ( اللهيك ) رحمتى سزه ده إصابت أتسين ."
Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Muhakkak Allâhü Teâlâ, Ramazan ve Kurban Bayramı günlerinde yeryüzüne (rahmeti ile) tecellî eder. O hâlde (bayram namazı için) evlerinizden çıkın ki (Allâh’ın) rahmet(i) size de isâbet etsin.” 
(Münâvî, Feyzü’l-Kadîr)
Hicrî:   10  Zilhıcce   1440  Fazilet Takvimi   

TESBİHLERİN SEVÂBININ BÜYÜKLÜĞÜ

İlk defa “Sübhânallah” diyen Cebrâil Aleyhisselam’dır. Allâhü Teâlâ onu yarattığında Arş’a ve Arş’ın azametine baktı da hemen “Sübhânallah” dedi. (İnanarak ve ihlasla) Sübhânallah diyen kimse Cebrâil Aleyhisselâm’ın sevâbından nasîbini alır.
İlk defa “Elhamdülillah” diyen Safiyyullah Âdem Aleyhisselam’dır. Hazret-i Âdem bunu, kendisine ruh üfürüldüğünde söyledi. Kim (inanarak ve ihlasla) Elhamdülillah derse Âdem Aleyhisselâm’ın nâil olduğu fazîletten nasîbini alır.
İlk defa “Lâ ilâhe illallah” diyen Neciyyullah Nuh Aleyhisselam’dır. Tûfâna ve şiddetli belâya şâhit olduğunda söyledi. Kim (inanarak ve ihlasla) Lâ ilâhe illallah derse Nuh (a.s.)’ın nâil olduğu sevaptan hissesini alır.
İnsanlardan ilk defa “Allâhü Ekber” diyerek tekbir getiren Halîlullah İbrâhim Aleyhisselam oldu. Bunu, oğlu İsmâil Aleyhisselâm’a bedel olarak gönderilen koçu görünce dedi. Kim (inanarak ve ihlasla) “Allâhü Ekber” derse İbrâhim Aleyhisselâm’ın nâil olduğu feyzden bir feyze nâil olur. (Tefsîr-i Rûhul-Beyan)
MUTFAĞIMIZ...CİĞER KAVURMASI (5 Kişilik)
Malzemeler: 300 gram karaciğer, 2 adet domates, 2 adet biber, 1-3 adet soğan, 1 baş sarımsak, 1 kaşık salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik.
Yapılışı: Bir tencereye yağ ve salça konulur. Sonra ince doğranmış soğan ve sarımsak ile küp şeklinde doğranmış biberler konularak biraz kavrulur.
Küçük doğranmış ciğerler ilâve edilip biraz daha kavrulur. (Ciğer, büyük parçalar hâlinde önce haşlanıp sonra ince ince doğranıpta kavrulabilir.) Üzerine ufak parçalar hâlinde doğranmış domates konur, tuz, kekik ve karabiber eklenir. Domatesler yumuşayıncaya ve ciğer, suyunu çekinceye kadar (6-7 dakika) ağzı kapalı pişirilir. Yanında bol maydanozlu ve sumaklı soğan salatası ile ikram edilir.
Hicrî:   10  Zilhıcce   1440  Fazilet Takvimi   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder