29 Ağustos 2019 Perşembe

CENNETE GİRDİREN HASLETLER




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلْهِجْرَةُ أَنْ تَهْجُرَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَتُقِيمَ الصَّلَاةَ وَتُؤْتِيَ الزَّكَاةَ ثُمَّ أَنْتَ مُهَاجِرٌ وَإِنْ مُتَّ بِالْحَضَرِ.  (حم)
رسول الله  أفندمز  ( )  بيوردولر ،"     هجرت آجق و كزلى بتون فوحشياتى ( زينا و بنزرى بيوك كوناحلرى ) ترك أتمن ، نمازنى قلمان ، زكاتنى ورمن در . بوندان صكره سن ، أون ده ده أؤلسن هجرت أتمش صايلرسين ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Hicret, açık ve gizli bütün fuhşiyâtı (zina ve benzeri büyük günahları) terk etmen, namazını kılman, zekâtını vermendir. Bundan sonra sen, evinde de ölsen hicret etmiş sayılırsın.” 
(Müsned-i Ahmed)
Hicrî:   27   Zilhıcce   1440  Fazilet Takvimi 

CENNETE GİRDİREN HASLETLER

Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) bir gün Ashâb-ı Kirâm’a:
“Sizden kim bugün oruçludur?” buyurması üzerine Hazret-i Ebûbekir (radıyallâhü anh) “Ben yâ Resûlallah!” diye cevap verdiler.
Yine Server-i Âlem (sallallâhü aleyhi ve sellem):
“Sizden kim bugün cenâzeye iştirâk etti?” buyurdular. Hazret-i Ebûbekir (radıyallâhü anh) yine “Ben yâ Resûlallah!” diye cevap verdiler.
Mefhar-i Mevcûdât (sallallâhü aleyhi ve sellem):
“Sizden bugün kim bir miskîne yemek verdi?” buyurunca, Hazret-i Ebûbekir (radıyallâhü anh) tekrar “Ben yâ Resûlallah!” diye cevap verdiler.
Yine Seyyid-i Kâinât (sallallâhü aleyhi ve sellem):
“Sizden bugün kim hasta ziyâret etti?” buyurdular. Yine Hazret-i Ebûbekir (radıyallâhü anh) cevap verip “Ben yâ Resûlallah!” deyince, Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem):
“Bu hasletler her kimde toplanırsa, o kimse cennete dâhil olur” buyurdular.
(Menâkıb-ı Çehar Yâr-ı Güzîn)
ZİLHİCCE AYININ SON GECESİ YAPILACAK İBÂDET
Zilhicce’nin son gecesi mümkünse bir Tesbih Namazı kılınır ve bir Hatm-i Enbiyâ yapılır.
Akşam ile yatsı arasında, 10 rekât namaz kılınır. Namaza şöyle niyet edilir: “Yâ Rabbi, geçen seneyi benden râzı olarak ayır. Sâdır olan isyânımı hasenâta tebdîl eyle. Beni hidâyet-i ilâhiyene ve rızâ-yı ilâhîne mazhar eyle.”
Her rekâtte; 7 Fâtiha-i şerîfe, 7 Âyetü’l-Kürsî, 7 İhlâs-ı şerîf okunur. İki rekâtte bir selâm verilir. Namazdan sonra, mümkünse en az 11 tevhîd, 11 istiğfâr, 11 salevât-ı şerîfe okunur ve duâ edilir.
Zilhicce’nin son günü, aynı zamanda senenin son günüdür. Bu günde mümkünse oruçlu bulunmak fazîletli bir ibâdettir. 
(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
Hicrî:   27   Zilhıcce   1440  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder