25 Nisan 2019 Perşembe

DİNDE SEBAT ÜZERE OLMAK




قَالَ اللهُ تَعَالَى: يَا اَيُّهَا الَّذِينَ اٰمَنُوا اِنْ تَنْصُرُوا اللهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ اَقْدَامَكُمْ. (سورة محمد، ٧ )
الله تعالى شويله بيوردى ( مآلاً )   ."  أى إيمان أدنلر ! أكر سز الله ( ين ديننه ) ياردم أدرسنز ، اوده سزه ياردم أدر و ( الله يولنده ) آياقلرنزى ثابت قلار ، قايدرماز ."
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Ey îmân edenler! Eğer siz Allâh’(ın dînine) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve (Allah yolunda) ayaklarınızı sâbit kılar, kaydırmaz.” 
(Muhammed Sûresi, âyet 7)
Hicrî:   20  Şaban   1440  Fazilet Takvimi   

DİNDE SEBAT ÜZERE OLMAK

 
Yahûdîlerden bazı kimseler, Uhud Harbi’nden sonra Huzeyfe bin Yemân ve Ammâr bin Yâsir’e (radıyallâhü anhümâ):
“Şu başınıza geleni görmüyor musunuz? Şayet siz hak üzerine olsaydınız mağlûp olmazdınız. Hadi bizim dînimize dönün, o sizin için daha hayırlıdır. Ve biz sizden daha doğru bir yol üzereyiz.” dediler. Ammâr (r.a.) onlara:
“Sizde ahdini bozmanın cezâsı nedir?” diye sordu.
“Çok şiddetlidir.” dediler.
“O halde ben, yaşadığım müddetçe Muhammed’i (sallallâhü aleyhi ve sellem) inkâr etmeyeceğime dâir yemin ettim.” dedi. Bunun üzerine Yahûdiler:
“Bu adam, yoldan çıkmış.” dediler.
Hazret-i Huzeyfe de onlara şu cevabı verdi:
“Ve ben muhakkak Rab olarak Allâhü Teâlâ’dan, din olarak İslâm’dan, imam olarak Kur’ân’dan, kıble olarak Ka’be’den, kardeş olarak müminlerden râzı oldum.” dedi. Sonra bu iki Sahâbi, Resûlullah Efendimize (sallallâhü aleyhi ve sellem) gelerek hâdiseyi haber verdiler. Resûlullah Efendimiz de (sallallâhü aleyhi ve sellem) onlara:
“Doğruyu söylediniz ve muhakkak kurtuluşa erdiniz.” buyurdular. (Tefsîr-i Ebu’s-Suûd)
 
MUTFAĞIMIZ..................Kabak Yemeği
 
Malzemeler: 2 adet kabak, 1 adet kuru soğan, 2 adet domates, 1 adet yeşilbiber, 1 çay bardağı su, yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı: Soğan, biber ve domatesler küp küp doğranır. Kabaklar yarım ay şeklinde doğranır. Bir tencerede salça zeytinyağı ile iyice kavrulur. Sırasıyla soğan, biber ve kabak ilave edilir ve biraz daha kavrulur. Daha sonra domatesler eklenir. Bir müddet daha kavrulur. Su, tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve kapağı kapatılarak orta ateşte 20 dakika pişirilir.
Hicrî:   20  Şaban   1440  Fazilet Takvimi   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder