1 Nisan 2019 Pazartesi

MÎRAÇ GECESİ’NDE VE GÜNDÜZÜNDE YAPILACAK İBÂDET



قَالَ اللهُ تَعَالَى: سُبْحَانَ الَّذِي اَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَا اِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ. (سورة الاسرى، ۱)
الله تعالى شويله بيوردى ( مآلاً )   ."  قولونى ( محمد عليه السلامى ) بر كجه مسجدى حرام دان او جورسنى مبارك قلديغمز مسجدى آقصايه اونه آيتلرمزدن كوستره لم ديه يوروتن او سبحان ( بتون نقصان صفتلردان ) منزه در ."
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Kulunu (Muhammed Aleyhisselâm’ı) bir gece Mescid-i Harâm'dan o çevresini mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya -ona âyetlerimizden gösterelim diye- yürüten o Sübhân (bütün noksan sıfatlardan) münezzehtir...” 
(İsrâ Sûresi, âyet 1)
Hicrî:   25  Recep   1440  Fazilet Takvimi 


MÎRAÇ GECESİ’NDE VE GÜNDÜZÜNDE YAPILACAK İBÂDET

 
Receb-i şerîfin 27’nci gecesi (yarın akşam) Mîraç Gecesi’dir.
• Yatsı namazından sonra 12 rekât Hâcet namazı kılınır:
Her rekâtte Fâtiha’dan sonra 10 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namaza niyet şöyledir: “Yâ Rabbi, rızâ-yı şerîfin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrârını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habîbin Resûl-i Zîşân Efendimiz hürmetine ben âciz kulunu aff-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne ve rızâ-yı ilâhîne mazhar eyle.” Allâhü Ekber.
Namazdan sonra:
4 Fâtiha-i şerîfe,
100 defa, “Sübhânallâhi ve’l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm”,
100 İstiğfâr-ı şerîf,
100 Salevât-ı şerîfe okunup duâ edilir.
Bu namaz her rekâtte yüz İhlâs okunarak on rekât kılınır veya on İhlas okunarak 100 rekât kılınırsa; bunu yerine getiren mümin bu namazın feyz ve bereketiyle huzûr-i ilâhîye namaz borçlusu olarak çıkmaz.
Hadîs-i şerîfte, Receb-i şerîfin 27. (Mîraç) gecesinin gündüzünde oruç tutana altmış ay oruç sevâbı yazılacağı va’dedilmiştir.
• O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekât namaz kılınır:
Her rekâtte Fâtiha’dan sonra 5 Âyetü’l-Kürsî, 5 Kul yâ eyyühe’l-kâfirûn, 5 İhlâs-ı şerîf, 5 Kul eûzü birabbi’l-felak, 5 Kul eûzü birabbi’n-nâs sûreleri okunur. 
(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
Hicrî:   25  Recep   1440  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder