5 Nisan 2019 Cuma

HAZRET-İ ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAMAK



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ خَافَ اللهَ لَمْ يَضُرَّهُ أَحَدٌ، وَمَنْ خَافَ غَيْرَ اللهِ لَمْ يَنْفَعْهُ أَحَدٌ. (هب)
رسول الله  أفندمز  ( صلى الله عليه وسلم )  ،"  كيم الله تعالى دان قورقرسه اونه هج كمسه ضرار وره مز . كيمده الله تعالى دان باشقاسندان قورقرسه اونه هج كمسه فايده وره مز ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kim Allâhü Teâlâ’dan korkarsa ona hiç kimse zarar veremez, kim de Allâhü Teâlâ’dan başkasından korkarsa ona hiç kimse fayda veremez.” 
(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
Hicrî:   29  Recep   1440  Fazilet Takvimi 

HAZRET-İ ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAMAK


Tâbiînden Zeyd bin Vehb (radıyallâhü anh) şöyle anlattı:
Seriyyeye çıktığımız bir gün, ormanlık bir yerde başını örtmüş hâlde uyuyan bir adama rastladık. Bu hâline hayret ettiğimiz için onu uyandırarak ‘Korkulacak bir yerde bulunduğun hâlde korkmadan nasıl uyuyabiliyorsun?’ diye sorduk. Başındaki örtüyü kaldırıp bize dedi ki:
“Rabbimin beni, kendisinden başka birinden korkar hâlde görmesinden hayâ ederim.” (Şuabü’l-Îmân)
ŞÂBÂN-I ŞERÎF
Şâbân-ı şerîf ayı, Resûlullah (sallallâhü aleyhi ve sellem) Efendimizin ayıdır. Bu îtibarla bu ayda salevât-ı şerîfeye devam etmek lâzımdır. Yine mümkün oldukça istiğfar ve İhlâs-ı şerîf okumalı, teheccüd ve tesbîh namazları kılmalı ve hatm-i enbiyâ yapmalıdır.
Şâbân-ı şerîf ayı, şerefli, ulvî, berâta erdirici, ilâhî ihsâna kavuşturucu, müminlere rahmet, kâfirlere gazap olan ve ilâhî nûra nâil eden bir aydır.
Bu ayın birinci gecesinde, yani bu akşam, her rek’atte bir Fâtiha, üç Âyetü’l-Kürsî ile bir tesbih namazı kılınır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
 
ŞÂBÂN-I ŞERÎF AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI
 
Hicrî-Kamerî 1440 yılı Şâbân-ı şerîf ayı ictimâı 05 Nisan Cuma günü Türkiye saati ile 11.50’dedir.
Ru’yet ise 06 Nisan Cumartesi günü, Türkiye saati ile 00.57’dedir. Hilâl’in görüldüğü yerler: ABD, Brezilya, Meksika, Surinam, Kolombiya, Arjantin, Peru, Şili, Büyük Okyanus, Galapagos Adaları.
Hilâl, Türkiye, Almanya, Avusturya ve Arap yarımadasından görülemeyecektir.
Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 06 Nisan Cumartesi günü de Şâbân-ı şerîf ayının 1. günüdür.
Hicrî:   29  Recep   1440  Fazilet Takvimi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder