6 Eylül 2024 Cuma

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ فَضْلَ الْقُرْآنِ عَلَى سَائِرِ الْكَلَامِ كَفَضْلِ اللهِ عَلَى خَلْقِهِ. (كنز)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : محقق قرأن كريميك ديكر كلاملر أؤزرينه أؤستنليكى ، الله تعالى ، نيك ، مخلوقاتنه أؤستنليكى كبيدر . "

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:  “Muhakkak Kur’ân-ı Kerîm’in diğer kelâmlar üzerine üstünlüğü, Allâhü Teâlâ’nın, mahlûkatına üstünlüğü gibidir.”

(Kenzü’l-Ummâl)

Hicrî:    03  Rebîulevvel  1446  Fazilet Takvim

 

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ

 

Hazret-i Allah, bu ümmete, yaratılmışların en hayırlısı olan Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem’i resûl olarak göndermiş, onları razı olduğu İslâm dini ile şereflendirmiş ve kelâmların en üstünü olan Kur’ân-ı Kerîm’i de indirerek onlara en büyük ikram ve ihsanda bulunmuştur.

Kitâb-ı Kerîm’inde onların ihtiyaç duyacakları her şeyi beyân etmiş; geçmiş kavimlerin ahvâlinden en güzellerini, mev’ızalar, misaller ile haber vermiş, kendisine uymakla dünya ve âhiret saadeti kazanılacak hükümleri, edepleri bildirmiştir. Vahdâniyetine (birliğine) delâlet eden katî ve apaçık delilleri Kitâb’ında beyan ederek dalâlet ehli ve dinsizlerin bâtıl yollarını paramparça etmiştir.

Bu Yüce Kitâb’ın tilâveti için, müminlere kat kat ecir ve sevaplar ihsan etmiş, onu itina ile okumayı, ona hürmet göstermeyi, hükümleriyle amel etmeyi de emir buyurmuştur.

Fâtır Sûresi’nin 29. âyet-i celîlesinde buyurulmuştur ki -meâlen-: “Muhakkak o kimseler ki Allâh’ın Kitâb’ını okurlar ve namazı dosdoğru kılarlar ve bizim kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden de gizli ve açık infâkta bulunurlar. İşte onlar öyle bir ticaret umarlar ki onun hiç batma ihtimali yoktur.”

Kur’ân-ı Kerîm’i okumanın faziletine dâir, birçok hadîs-i şerîflerden bazıları şunlardır:

“Şu Kur’ân-ı Kerîm’i çok okuyunuz. Zira o, kıyamet günü, kendisini çok okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir.”

“Kalbinde Kur’ân-ı Kerîm’den bir şey bulunmayan kimsenin hâli, harap hâldeki bir ev gibidir.”

“Kur’ân-ı Kerîm’i okuyun. Zira Hazret-i Allah, içinde Kur’ân-ı Kerîm bulunan kalp sahibine azâp etmez. Muhakkak şu Kur’ân, Allâh’ın bir ziyafeti mesabesindedir, ona icâbet eden, her türlü korkudan emîn olur. Kim Kur’ân-ı Kerîm’i (okumayı) severse, (dünya ve âhiret saâdetleriyle) müjdelenmiş demektir.”

Hicrî:    03 Rebîulevvel  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder