5 Eylül 2024 Perşembe

ASHÂB-I KİRÂM’A DİL UZATANIN FECİ SONU


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ شِرَارَ أُمَّتِي أَجْرَؤُهُمْ عَلَى أَصْحَابِي. (مرقاة المفاتيح)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : أمتميك أك شرليلرى ، آصحاب، يميك عليهنده ( بولونمايه ، اونلره ديل اوزاتمايه ) أك جرأتلى اولانلريدر . "

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:  “Ümmetimin en şerlileri, Ashâb’ımın aleyhinde (bulunmaya, onlara dil uzatmaya) en cüretli olanlarıdır.”

(Mirkâtü’l-Mefâtîh)

Hicrî:    30  Safer  1446  Fazilet Takvim

 

ASHÂB-I KİRÂM’A DİL UZATANIN FECİ SONU

 

Tâbiîn’in büyüklerinden Saîd bin Müseyyeb (rah.) anlattı:

Bir adam, Hazret-i Ali, Talha ve Zübeyr radıyallâhü anhüm Hazretlerine dil uzatıyor, Sa’d bin Ebû Vakkâs (r.a.) Hazretleri ise, “Din kardeşlerime dil uzatma!” diyerek onu bundan menediyordu.

Adam onu dinlemeyince Sa’d (r.a.) Hazretleri iki rekât namaz kıldı, sonra şöyle dua etti:

“Allâh’ım, şu adam eğer bu dil uzatması sebebiyle senin gazabına dûçâr olacak bir kimseyse, onun uğrayacağı belâyı bana göster, onu insanlara ibretlik bir hâle düşür!”

Bu duayı yapar yapmaz, sokağın başından bir Horasan devesi belirdi, insanları yararak ilerledi ve boynu ile vurup o adamı altına aldı, çiğneye çiğneye öldürdü.”

 

REBÎULEVVEL AYI

 

Yarın idrâk edeceğimiz Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem’in dünyayı şereflendirdikleri aydır.

Bu ayın 12’sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salevâtlar) okunmalıdır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

En kısa salevât-ı şerîfe şudur: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed.

 

REBÎULEVVEL AYI İCTİMÂI, RU’YET VE BAŞLANGICI

 

Hicrî-Kamerî 1446 yılı Rebîulevvel ayı ictimâı, 3 Eylül Salı günü, Türkiye saati ile 04.57’dedir.

Ru’yet ise 3 Eylül Salı, Türkiye saati ile 22.09’dadır.

Hilâl ilk olarak Afrika Kıtası’nın batısından, Güney Amerika Kıtası’nın tamamından, Kuzey Amerika Kıtası’nın güneyinden itibaren batı taraflara doğru görülmeye başlayacaktır.

4 Eylül Çarşamba, Rebîulevvel ayının 1. günüdür.

Hicrî:    30 Safer  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder