اِنَّ أَعْرَابِيًّا قَالَ لِرَسُولِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَتَى السَّاعَةُ؟ قَالَ لَهُ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَا أَعْدَدْتَ لَهَا؟ قَالَ: حُبَّ اللهِ وَرَسُولِهِ قَالَ: أَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ. (م)
بر آعرابى ، رسول الله ( صلى الله عليه وسلم ) أفندمزه : ‘‘ قيامت نه زمان قوباجق ؟ ’’ ديه سؤآل أتدى . رسول الله ( صلى الله عليه وسلم ) أفندمز ، ‘‘ سن ، قيامت إيجن نه حظرلاديك ؟ ’’ بيوردولر . ( آعرابى ) ، ‘‘ الله و رسول ، نون سوكسنى . ’’ دينجه ، ‘‘ او حالده سن ، سوديكنله برابرسيك . ’’ بيوردولر . "
Bir a‘râbî, Resûlullah (s.a.v.) Efendimize,: “Kıyamet ne zaman kopacak?” diye suâl etti. Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz, “Sen, kıyamet için ne hazırladın?” buyurdular. (A‘râbî), “Allah ve Resûlü’nün sevgisini.” deyince, “O hâlde sen, sevdiğinle berabersin.” buyurdular.
(Sahîh-i Müslim)
Hicrî: 11 Rebîulevvel 1446 Fazilet Takvim
MEVLİD (VELÂDET) KANDİLİ
Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa sallallâhü aleyhi ve sellem, Rebîulevvel ayının 12’nci gecesinde Pazartesi günü kâinâtı teşrîf etmişlerdir. Bu itibarla bu ayın 12’nci gecesi, Hicrî senenin ilk kandilidir.
Bu ay içerisinde mümkün olduğu kadar salât ve selâm getirmeli; Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye okumaya çalışmalıdır.
Bu gecenin manevî zenginliğinden istifade etmek için bir tesbîh namazı kılmalı, bir de Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır. Tesbîh namazına şu şekilde niyet edilir: “Yâ Rabbi! Niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbîh namazına. Yâ Rabbi! Bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîb’in, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimizin hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine, ben âciz kulunu da afv-ı İlâhî’ne, feyz-i İlâhî’ne mazhar eyle.” Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
PEYGAMBERİMİZİ SEVMENİN ALÂMETLERİ -3
- Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem Efendimize duyulan muhabbetin hakîkî muhabbet olduğunun bir alâmeti de; Resûlullâh’ın getirmiş olduğu ve onunla insanları hidayete sevk ettiği, kendisi de onun ahlâkı ile ahlâklandığı Kur’ân-ı Kerîm’i sevmektir. Kur’ân-ı Kerîm’i sevmek ise onu okumak, onunla amel etmek, onunla en mükemmel şekilde amel etmiş olan Resûlullâh’ın sünnetine sarılmak ile olur.
- Yine Peygamber Efendimizi sevmenin diğer bir alâmeti, onun ümmetine şefkat ve merhamet etmek, onlara nasihat etmek, onlara faydalı olmak, müşkilatlarını, sıkıntılarını gidermektir. Nitekim Resûlullah Efendimiz (s.a.v.), müminlere karşı çok merhametli ve pek şefkatli idi.
Resûlullah (s.a.v.) Efendimize beslenen muhabbetin kâmil olmasının alâmeti ise, bu muhabbet sahibinin zâhid olması, yani dünyaya kıymet vermemesidir.
Hicrî: 11 Rebîulevvel 1446 Fazilet Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder