11 Temmuz 2020 Cumartesi

YERYÜZÜNE İNEN ÂFETLERİN SEBEBİ




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: وَإِنَّ أَبْغَضَ الْكَلَامِ إِلَى اللهِ أَنْ يَقُولَ الرَّجُلُ لِلرَّجُلِ اِتَّقِ اللهَ فَيَقُولُ عَلَيْكَ نَفْسَكَ. (ن)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر  ، "  و محقق الله تعالى نيك أك جوق بغض أتديكى سوز ، بر كمسنيك ديكر برينه ، الله دان قورق !، دمسينه قارشلق ، ديكرينيك ، سن كندينه باق ، دمسى در  . "
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Ve muhakkak Allâhü Teâlâ’nın en çok buğzettiği söz, bir kimsenin diğer birine ‘Allah’tan kork!’ demesine karşılık, diğerinin ‘Sen kendine bak’ demesidir.
(Sünen-i Nesâî)
Hicrî:   19  Zilkade  1441  Fazilet Takvimi

YERYÜZÜNE İNEN ÂFETLERİN SEBEBİ


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
“İlim kaldırılmadıkça, zelzeleler çoğalmadıkça, zaman(ın bereketi kalkıp) kısalmadıkça, fitneler çıkmadıkça, öldürme hâdiseleri çoğalmadıkça ve hatta mallarınız çoğalıp (vâdi gibi) akmadıkça kıyâmet kopmaz.”
Zelzele ve diğer âfetlerin çoğalması dünyâ halkına Allâhü Teâlâ’nın bir vaîdidir (korkutmasıdır). Zîrâ, Cenâb-ı Hak, İsrâ Sûresi’nin 59. âyet-i kerîmesinde şöyle buyurmuştur (meâlen): “…Hâlbuki biz, o âyetleri (Cenâb-ı Hakk’ın kudretine delâlet eden o alâmetleri) ancak (âhiret azâbından) korkutmak için göndeririz.”
Resûlullah Efendimiz de (s.a.v.) gök gürlemesi hakkında: “Muhakkak o, arz ehli için pek şiddetli bir korkutucudur.” buyurmuşlardır.
Cenâb-ı Hakk’ın kudretine delâlet eden bu dehşetli hâdiselerle arz ehlinin korkutulması, ancak günahlar açıkça işlenilmeye başlanıp herkese ilan edildiği zaman olur.
Hazret-i Âişe (r.anhâ), Peygamber Efendimize (s.a.v.): “Yâ Resûlallah, içimizde sâlih kimseler varken helâk olur muyuz (bize azap gelir mi)?” diye sordu, Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) de: “Evet, günahlar çoğalıp bir kısmının günahları sebebiyle (onları nehyetmedikleri için) halkın tamamı helâk olduğu zaman, Allâhü Teâlâ kıyâmet günü niyetlerine göre sâlih olan kimseleri onlardan ayırır.” buyurdular. (Şerh-i İbn-i Battal)

MUTFAĞIMIZ….Etli Bamya Yemeği
Malzemeler: 250’şer gram bamya ve et, 1’er adet orta boy soğan ve havuç, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, 2 adet domates, yarım çorba kaşığı tuz, yarım limon.
Hazırlanışı: Soğan ve havuç doğranır. Bamyalar temizlenerek ayıklanır. Küp küp doğranmış etler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğan ve havuç ilave edilerek kavrulur. Salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Daha sonra içerisine bamya, limon suyu ve domates konularak bamyalar pişirilir.
Hicrî:   19  Zilkade  1441  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder